fbpx

Dünya Gıda Günü Basın Açıklaması

Kumanya 16 Ekim 2020

Gıda yardımlarımız devam edecek.

Hasene International e.V. Başkanı Mesud Gülbahar 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle açıklama yaptı.

Küresel ölçekte yaşanan pandemi sebebiyle ülke ekonomilerinin zayıfladığına, işsizliğin arttığına, insanların temel gıda maddelerine ulaşmada yaşadıkları sıkıntılara vurgu yapan Gülbahar, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Gülbahar şunları konuştu:

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak ilan edilmiştir. Her yıl bu tarihte belli bir konu gündeme taşınıyor ve bir bilinç oluşturulmaya çalışılıyor. 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün bu seneki konusu, küresel ölçekte yaşanan COVID-19 pandemisinin gıda ihtiyacı üzerindeki etkileri ve çözüm yolları olarak belirlendi.

50 €
Sofralar kumanyanızla bereketlensin, mazlumlar sevinsin
5018

Kumanya Yardımı

0

Hasene International e.V. olarak dünyanın 100'den fazla ülkesinde kumanya, zekât, kurban çalışmaları ile gıda sıkıntısı yaşayan muhtaçlara yardımda bulunuyoruz. Bu yardımlarımızı COVID-19 pandemisi sebebiyle artırdık. Pandeminin etkisini iyice artırdığı dönemde, salgından etkilenen ve gıdaya ulaşmakta zorlanan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunduk. Bu dönemde Türkiye'deki ihtiyaç sahiplerine 10 milyon lira tutarında gıda yardımı yaptık, Avrupa'nın muhtelif şehirlerindeki ihtiyaç sahiplerine el uzattık.

Bu yıl sonu itibarıyla yetimlerimizi teftişlerimiz, su kuyusu denetimlerimiz, acil yardım çalışmalarımız ve zekât projelerini takiplerimizi gerçekleştireceğiz. Bu takiplerle birlikte kumanya dağıtımı ve adak akika kurbanlarının kesim ve dağıtımlarını gerçekleştirmek suretiyle ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı ulaştırmayı planlıyoruz. Yeryüzünde temel gıda maddelerine ulaşamayan mağdurlara yardımlarımızı sürdüreceğiz.