fbpx

Aan de grens van Oostenrijk-Duitsland hebben wij aan vluchtelingen 1300 broden uitgedeeld

7 Aralık 2015

De vluchtelingenstroom naar Europa neemt met de dag toe. De vluchtelingen die in Europa aankomen met de hoop op een beter leven worden aan de grenzen geregistreerd en krijgen daarna toestemming om naar de landen te gaan die ze willen. Tienduizenden vluchtelingen komen van de grensovergang Scharding en Neuhaus bij de grens Oostenrijk-Duitsland het land binnen. De vluchtelingen die moeten wachten worden ondergebracht in tenten die bij de grenzen zijn opgezet. Overheidsinstellingen en hulporganisaties bieden hulp aan deze mensen.

De Hulporganisatie Hasene heeft 1300 broden uitgedeeld aan vluchtelingen die bij de grensovergang Scharding wachten. Bayram Ali Kukal, de vertegenwoordiger van Hasene in  Linz (Oostenrijk),  heeft over de werkzaamheden het volgende verteld:

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

“Onder begeleiding van polities komen hier dagelijks 4 tot 6 duizend vluchtelingen aan met bussen. De vluchtelingen worden in Scharding (Oostenrijk) opgevangen. In de tenten in Neuhaus (Duitsland) worden ze geregistreerd om ze vervolgens door te sturen naar de landen waar ze asiel krijgen. Er zijn vluchtelingen uit Syrië, Irak en Afghanistan.

Onder de vluchtelingen bevinden zich ook vrouwen en kinderen. Zij hebben het nog zwaarder dan de mannen. Het wordt steeds kouder. De kachels die ze in de hoeken van de tenten hebben gezet zullen straks niet voldoende zijn. De vloer is van hout waar de vluchtelingen ook op slapen. Bij de grensovergangen is er enorme drukte.

Na de registraties wordt er gekeken naar welke landen de vluchtelingen zullen gaan. Het kan van tien uur tot twee dagen duren totdat alles is afgehandeld. De vluchtelingen die gedurende deze tijd in de tenten moeten wachten krijgen warme maaltijden van overheidsinstellingen. Deze mensen hebben ook brood nodig. Met de hulp van bakkers en onze stichtingen hebben wij 1300 broden naar de vluchtelingen gebracht. Daarnaast hebben we bij de bakkerijen gevulde broodjes laten maken die de vluchtelingen ook hebben gekregen. De komende dagen zullen we doorgaan met het uitdelen van broden. We zullen ook geconserveerd vlees brengen. Houdbare voedingsmiddelen zoals rijst, makaroni en gedroogde bonen en kikkererwten zullen ook gebracht worden.”

Avusturya_Acil-Yardim_2015_Mültecilere-yardim (27) Avusturya_Acil-Yardim_2015_Mültecilere-yardim (15) Avusturya_Acil-Yardim_2015_Mültecilere-yardim (6) Suriye_Ayakkabi-yardimi_2014 (24)