fbpx

Stichting Hasene Heeft Noodhulp Voor Vluchtelingen In het Leven Geroepen

7 Aralık 2015

De koude dagen zijn aangebroken. ‘s Nacht is het onder de nul graden. Voor degenen die geen dak boven hun hoofd hebben zijn de wintermaanden het zwaarst. De vluchtelingen die in de tenten verblijven zullen de komende tijd het erg moeilijk hebben. De tenten zijn niet geschikt voor huisvesting in de wintermaanden. In de afgelopen jaren zagen we op het nieuws dat er kinderen en ouderen waren omgekomen door de kou. Dit jaar wacht weer miljoenen vluchtelingen een moeilijke periode.

Stichting Hasene wil deze vluchtelingen in de wintermaanden helpen door dekens en winterkleding voor hen te kopen. Hiervoor vragen wij 20 euro van mensen die een steentje willen bijdragen. Deze hulp is voor vluchtelingen in Europa en Turkije. U kunt tot 31 december doneren. Stichting Hasene heeft vorig jaar in Reyhanli, Kirikhan en Osmaniye (Turkije) 5000 dekens en 16500 stuks winterkleding aan vluchtelingen uitgedeeld.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

De Vluchtelingenstroom naar Europa zet zich voort

De oorlog in Syrië die ongeveer vijf jaar geleden is begonnen heeft ervoor gezorgd dat miljoenen mensen zijn gevlucht. De buurlanden hebben meer vluchtelingen opgevangen dan ze aankunnen. Volgens de gegevens van UNHCR zijn er 4 miljoen 185 duizend 302 geregistreerde vluchtelingen in de buurlanden. In Turkije zijn er 2 miljoen 72 duizend 290, in Libanon 1 miljoen 78 duizend 338 en in Jordanië 628 duizend 175 geregistreerde vluchtelingen. 7,6 miljoen mensen in Syrië zijn naar een andere stad verhuisd. De laatste maanden zijn er honderdduizenden vluchtelingen naar Europa gekomen. Er wordt verwacht dat in de wintermaanden de vluchtelingenstroom af zal nemen. Aan de andere kant komen er langs de

Balkanroute tienduizenden vluchtelingen in Oostenrijk en Duitsland binnen. De vluchtelingen die op deze route op bepaalde plaatsen moeten wachten proberen zich warm te houden door zelf vuur te steken. Onder hen bevinden zich ook kinderen en baby’s. De Europese landen nemen maatregelen zodat deze vluchtelingen niet omkomen door de kou. De tenten die bij de grenzen zijn opgezet zijn niet geschikt voor de wintermaanden.

Voor Donaties

Door 20 euro te doneren kunt u ervoor zorgen dat vluchtelingen dekens en winterkleding kunnen krijgen.

Donatie Gegevens:

Stichting IGMG Hasene Hulporganisatie Nederland

ABN AMRO BANK

IBAN: NL72 ABNA 0407 5667 83

BIC: ABNANL2A

Gebruik: 0009972