fbpx

De Werkzaamheden van Stichting Hasene tijdens de Umra was Geslaagd

12 Şubat 2016

Stichting Hasene ging in December met IGMG Hadj-Umra Reisburo naar de Umra. De stichting kreeg daar de mogelijkheid om aan duizenden mensen over hun werkzaamheden te vertellen. Stichting Hasene had in het hotel waar de mensen voor de umra verbleven een stand opgezet waar mensen informatie konden krijgen. Dit heeft drie weken geduurd. Gedurende drie weken hebben mensen gedoneerd voor onze projecten waarmee we ons bezighouden. Deze zijn; waterputten, weeskinderen, noodhulp, offers en katarakt. Om de werkzaamheden tijdens de umra te volgen waren Bayram Ali Kukal, Regiovertegenwoordiger Oostenrijk Linz en Servet Göne, Noord-Bavyera vertegenwoordiger aanwezig.

Bayram Ali Kukal zei dat mensen tijdens de umra voor 56 waterputten hebben gedoneerd. Hij zei: “We hebben iedere umra groep aangemoedigd om voor één waterput te doneren. We hebben gezegd dat de waterputten  genoemd zullen worden naar de regio namen van de groepen en dat de putten in naam van de mensen bij de umra in december 2015 geopend zullen worden. Umra-gangers uit Turkije hebben ook gedoneerd voor een waterput. Ik dank iedereen die een bijdrage hebben geleverd.”

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Kukal zei ook dat dat ze drie weken lang met een hoge tempo hebben gewerkt. Verder zei hij: “Onze stand werd bij de ingang van het hotel opgezet zodat iedereen het kon zien. We hebben ook op verschillende plekken roll-up

banners geplaatst waar mensen een samenvatting van onze werkzaamheden konden lezen. Daarnaast hebben we brochures als extra informatie uitgedeeld. We hebben ook het rapport gegeven van onze werkzaamheden in Syrië aan degenen die ernaar vroegen. De umra-gangers hebben gedoneerd voor verschillende projecten. Sommige mensen hebben sadaqa gegeven. Er waren ook mensen die met een klein bedrag hun steentje wilden bijdragen. We hebben informatiebijeenkomsten georganiseerd. Hier waren ook kinderen aanwezig. Aan de kinderen hebben we snoepjes en ballonnen uitgedeeld. Van 9.00 uur tot laat in de avond hebben we onze werkzaamheden verricht.

We vertelden over onze projecten in groepen maar het kwam ook voor dat we aan één persoon een uur lang over onze projecten gingen vertellen. Er waren ook mensen die voor het eerst over ons hoorden. Een umra-ganger die voor het eerst over Stichting Hasene hoorde was zeer geïnteresseerd in ons waterput-project. Hij wilde doneren voor een waterput. Daarna vroeg hij wat voor projecten we nog meer hadden. We vertelden het wees-project. Eerst gaf hij aan dat hij ook een weeskind wilde helpen. Terwijl hij de nodige formulieren invulde zei hij dat hij nog een weeskind wilde helpen en uiteindelijk wilde hij er nog één. Het waren er in totaal drie weeskinderen geworden die hij wilde steunen.”

Een vrouw had haar gouden armband gedoneerd voor het waterput-project.

Kukal zei dat er vooral interesse voor het waterput- en het wees-project was. Hij vertelde: “Wij hadden hulp verzameld voor in totaal 79 weeskinderen. De umra-gangers wilden weten in welke landen we de weeskinderen helpen, hoe we dat doen en waar de waterputten zich bevinden en hoe we aan de slag gaan. Tijdens de informatiebijeenkomst gaf een umra-ganger zelfs aan dat hij wilde werken voor het waterput-project. Het meest bijzondere was toen een vrouw haar gouden armband doneerde voor het waterput-project.”

_Umre_2015_Hasene (1) _Umre_2015_Hasene (20)_Umre_2015_Hasene (3)_Umre_2015_Hasene (2)