fbpx

We hebben winterkleding uitgedeeld aan Syrische kinderen

12 Şubat 2016

Noodhulp in de winter

Stichting Hasene is begonnen aan het uitdelen van dekens en winterkleding die de Syrische vluchtelingen hard nodig hebben. Met het uitdelen is de Stichting begonnen in de wijk Sancaktepe in Istanbul. 25 Syrische  kinderen die in de Eyüp Sultan Moskee in deze wijk Koran leren hebben jassen, laarzen en huispakken gekregen. Bij het uitdelen waren Ömer Söyleyenoglu van afdeling Hasene Turkije en en Akil Altuntas van afdeling Hasene Duitsland aanwezig.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Ömer Söyleyenoglu gaf aan dat ze de noodhulp aan vluchtelingen zullen voortzetten en zei: “Sommige kinderen van vluchtelingen komen lopend van ver naar de moskee om te leren. We hebben in Istanbul een aantal vluchtelingen bezocht die thuis geen kachels hadden. Zij hebben van ons kachels gekregen. De vluchtelingen proberen te leven met de hulp die ze van ons, van andere hulporganisaties en hun buren krijgen. Onze hulp aan vluchtelingen zal vooral in de winter doorgaan. Vluchtelingen zijn overal in Turkije en ze hebben allemaal hulp nodig. Aan vluchtelingen in Istanbul, Ankara, Aksaray, Afyon, Eskisehir en Aydin zullen dekens en winterkleding uitgedeeld worden. Naar ieder van deze steden zijn er 500 dekens en 300 stuks winterschoenen, broeken, huispakken en jassen voor kinderen gestuurd.”

Akil Altuntas gaf aan dat ze met deze hulp de kinderen blij willen maken. Hij vind het prachtig dat de kinderen van vluchtelingen die hun land hebben moeten verlaten zoveel moeite doen om de Koran te leren. Altuntas zei: Door de burgeroorlog in hun land hebben ze alles achter moeten laten. Ze proberen in andere landen een nieuw leven te beginnen. Naast alle moeilijkheden waarmee ze te kampen hebben is het prachtig om te zien wat voor belang ze hechten aan het leren van de Koran.

_Suriyeli-mülteciler_Acil-Yardim_2016 (54)_Suriyeli-mülteciler_Acil-Yardim_2016 (2) _Suriyeli-mülteciler_Acil-Yardim_2016 (31)_Suriyeli-mülteciler_Acil-Yardim_2016 (6) _Suriyeli-mülteciler_Acil-Yardim_2016 (10)