fbpx

Nog meer hulp aan vluchtelingen in Europa

23 Şubat 2016

WINTERNOODHULP

We hebben met Yusuf Akbaba, de vertegenwoordiger van Stichting Hasene in Schwaben, gesproken over de werkzaamheden i.v.m. de vluchtelingen in deze regio. Akbaba zei dat ze eerst ter plekke vastgesteld hebben wat de vluchtelingen nodig hebben en dat ze daarna de nodige hulp hebben aangeboden. Hij zei ook dat ze komende dagen verschillende kampen in Memmingen zullen bezoeken om hulp te brengen. Verder zei hij:

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

“Tot nu toe hebben we naar drie kampen hulp gebracht. Deze zijn de kampen in Ulm, Kempten en Lindernberg. Sommige kampen zijn tijdelijk. In het tijdelijke kamp in Ulm waar 1200 vluchtelingen verbleven hebben we hulpgoederen uitgedeeld. Dit kamp bestaat niet meer. Alle vluchtelingen zijn met bussen overgebracht naar andere plaatsen waar ze langer kunnen verblijven.

De vluchtelingen hebben per regio een verantwoordelijke. We hebben gesprekken gevoerd met de verantwoordelijken, de nodige toestemmingen gekregen en onze hulp aangeboden. Tot nu toe hebben we naast geconserveerd vlees ook kleding en kinderschoenen uitgedeeld. In Memmingen hebben we toestemming gekregen om voedsel uit te delen in 45 kampen. De komende dagen zullen we ook daar naartoe gaan. We gaan daar geconserveerd vlees uitdelen. De verantwoordelijken hebben gezegd dat we het vlees eerst kunnen opwarmen. Indien nodig zullen we het vlees opgewarmd serveren aan de vluchtelingen.”

DSC_0281