fbpx

Stichting Hasene bij de grens Yayladaḡ

23 Şubat 2016

In het kader van winternoodhulp heeft Stichting Hasene aan vluchtelingen in verschillende provincies winterkleding en dekens uitgedeeld. Het aantal vluchtelingen is bij de grens van Turkije de laatste dagen met het verslechteren van de situatie in Syrië nog meer toegenomen. Op dit moment zijn er 2.5 miljoen vluchtelingen in Turkije opgevangen.

Ömer Söyleyenoḡlu, werkzaam bij Stichting Hasene in Turkije sprak met Alparslan Altınıṣık, de districtsgouverneur van Hatay Yayladaḡ, over de mogelijkheden wat voor hulp Stichting Hasene bij de grens kan bieden. Altınıṣık vertelde dat ze geen één vluchteling uit Bayırbucak hebben geweigerd. Hij zei: “Het gebied Bayırbucak is bijna helemaal leeg. We hebben de vluchtelingen in kampen en woningen in Yayladaḡ gehuisvest. De meeste vluchtelingen komen van Kilis naar binnen.”

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Altınıṣık zei ook dat ze de vluchtelingen die naar Europa willen gaan, waarschuwen. Hij ging verder als volgt: “Nadat de vluchtelingen binnenkomen zoeken ze naar mogelijkheden om per boot naar Europa te kunnen gaan. Wij vragen hen; „Waarom blijf je niet hier? Heb je niet gehoord over de zinkende boten en de kinderen die zijn omgekomen? We waarschuwen hen voortdurend voor de mogelijke zware gevolgen.”

Altınıṣık benadrukte dat civiele hulporganisaties grote verantwoordelijkheden moeten nemen. Hij zei: “De vluchtelingen in Yayladaḡ krijgen hulp van ons en de Rode Maan. Daarnaast krijgen ze krijgen steun van hulporganisaties. Maar het is niet voldoende. Er is behoefte naar voedsel, kleren en dekens terwijl er bij de grens ook tenten nodig zijn.”

Söyleyenoḡlu vertelde dat samen met de toenemende vluchtelingenstroom ook de problemen toenemen. Hij zei: “Met de districtgouverneur hebben we gesproken over de benodigdheden van de vluchtelingen. We zullen de vastgestelde benodigdheden naar de vluchtelingen brengen. Daarnaast willen we naar Kilis gaan om de situatie ter plekke zien.”

Türkiye-Hatay-Yayladagi_Acil-Yardim_2016 (1) Türkiye-Hatay-Yayladagi_Acil-Yardim_2016 (3) Türkiye-Hatay-Yayladagi_Acil-Yardim_2016 (4) Türkiye-Hatay-Yayladagi_Acil-Yardim_2016 (5)