fbpx

Arnavutluk’ta 9 ton gıda yardımı yaptık

12 Şubat 2018

Acil Yardım Çağrısı kapsamında yürütlen yardım çalışmalarından bir diğeri Arnavutluk’ta gerçekleştirildi. Bu kapsamda toplmda 600 gıda paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kumanya paketlerinin içerisinde şeker, pirinç, un, makarna, sıvı yağ, nişasta, salça ve tuz gibi temel gıda maddelerinin yanı sıra temizlik maddeleri de yer aldı. Dağıtımlar ülkenin İşkodra ve Belsh şehirlerinde yapıldı. Yardım çalışmalarını Hasene Derneği kampanyalar sorumlusu Erol Aldemir ve IGMG Balkanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç gözlemledi.

20 €
Soğuktan Üşüyene Kuraklıktan Etkilenene
5002

Acil Yardım Çağrısı

0

Hasene Derneği kampanyalar sorumlusu Erol Aldemir yardım yapılan kişilerin gerçek muhtaçlar ve ağırlıklı olarak yetimler olduğunun altını çizdi ve yapılan yardımların önemine vurgu yaptı. Aldemir yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Yardım çalışmaları öncesinde partner kurumumuz Alsar Vakfı’nın organize ettiği panele katıldık. 50 kadar üniversite öğrencisinin dinleyici olarak katıldığı panelde IGMG Balkanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç Aliya İzzetbegoviç’i ve mücadelesini anlattı. Ardından ilk dağıtım noktamız olan, başkent Tiran’a 80-90 km mesafe uzaklıkta bulunan, 30 bin nüfulu Belsh şehrine hareket ettik. Buradaki dağıtımlar belediyenin de yardımları ile toplu bir şekilde gerçekleştirildi. Bu şehirde 200 kumanya dağıttık. Ertesi günkü acil yardım çalışmalarımızı İşkodra şehrinde yürüttük. Buradaki yardımlar tamamen yetimlere yönelik olarak yapıldı. Kız öğrenci yurduna da gıda yardımında bulunduk.”

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Her biri ortalama 15 kg olan 600 adet gıda yardımını ülkedeki muhtaçlara ulaştırdıklarını ifade eden Aldemir şu anekdotu paylaştı: “Dağıtımların bir kısmını ev ev dolaraşak yaptık. Yardım götürdüğümüz evlerden bir tanesinde ailenin durumu dikkatimizi çekti. Ailenin geçimini sağlayan baba emekli maaşı olan 1.800 lek (20 €) ile geçimlerini sağlıyormuş. Ailede 19 yaşında olduğunu sonradan öğrendiğimiz ama yaş olarak 10-12 yaşlarında gösteren bir kız çocuğu dikkatimizi çekti. Üzücü olan, yokluk ve imkansılıklar sebebiyle kız çocuğu gelişimini sağlıklı bir şekilde yapamamış. Aile fertleri yüzlerinde tebessümü , dillerinde şükürü düşürmüyorlardı.”

Haber: Murat Kubat