fbpx

5 ülkede 95 su kuyusunun denetimi yapıldı

15 Mart 2018

Su kuyusu projesi Hasene Derneği’nin yürüttüğü projelerden bir tanesi. “Su hayattır, hayat kurtarır” sloganı ile yürütülen proje Afrika’da temiz suya ulaşamayan mağdurlara içilebilir su imkânı sağlıyor. Afrika’da milyonlarca insan yağmur birikintilerinin oluşturduğu çamurlu sudan ve göletlerdeki su birikintilerinden su ihtiyacını karşılıyor. Kirli suyun sebep olduğu hastalıklar insanların hayatlarını olumsuz etkiliyor ve ölümlere sebep oluyor.

10 €
Su hayattır, hayat kurtarır.
5025

Su Kuyusu Fonu

0

Halihazırda 11 Afrika ülkesinde su kuyusu açmayı sürdüren Hasene Derneği bugüne kadar 3 bin 700’den fazla su kuyusu açtı. Açılan su kuyularının denetimi ve eksiklerinin tamamlanmasını da takip eden Hasene Derneği geçtiğimiz günlerde 5 ülkede, 14 gözlemcinin katılımı ile 95 su kuyusunun denetimini gerçekleştirdi. Su kuyulardan çalışmasını, kuyu parçalarındaki vekuyu tabelalarındaki eksiklikleri yerinde denetleyen gözlemciler, eksiklerin tamamlanması için rapor tuttular.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Hasene su kuyusu departman sorumlusu Zehra Tan şunları söyledi: “Kuyulardaki denetimlerimizi artırarak sürdüreceğiz. İnsanların hayır amaçlı yaptığı su kuyularının işlevsel kalması için çabalıyoruz. Su kuyusu teftiş ekibimiz, farklı ülke ve bölgelerde, zorlu yolları aşarak, zor şartlar altında kuyuların denetimini yaptılar; kuyuların işlevselliği hakkında rapor tuttular.”