fbpx

ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Acil Yardım 13 Ocak 2021

Hasene Derneği her sene kış aylarında yaptığı çağrıyı yineledi ve acil yardım çağrısında bulundu.

Soğuktan etkilenenlere dönük yapılan çağrı ile Afganistan, Bangladeş, Lübnan, Bosna Hersek, Ürdün, Moğolistan, Pakistan, Yemen, Türkiye, Kosova ve Yunanistan’da bilhassa kamplarda yaşayan mültecilere ulaşılması planlanıyor.

20 €
Soğuktan Üşüyene Kuraklıktan Etkilenene
5002

Acil Yardım Çağrısı

0

Başta battaniye, kömür, ısıtıcı, giysi gibi soğuktan koruyacak yardımların yanı sıra gıda yardımları da yapılacak yardım kalemleri arasında yer alıyor. Hırvatistan sınırındaki Bihaç şehri yakınlarındaki kampta çıkan yangın, kampta yaşayan mültecileri kış ayının soğukları karşısında savunmasız bıraktı.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Hasene bölgeye ilk etapta bir tır battaniye ve kışlık ayakkabı göndermeyi ve mültecilere sıcak yemek dağıtmayı planlıyor. Lübnan’daki mülteci kamplarında çadırları ısıtmak için ihtiyaç olan gaz tedarik edilecek. Moğolistan’da ise kömür yardımı yapılması planlanıyor.

Hasenen Başkanı Mesud Gülbahar çalışmaya dair şunları paylaştı:

“Her sene kış aylarında geleneksel hale getirdiğimiz acil yardım çağrısı ile bu sene yine farklı ülkelerdeki acil yardım bekleyenlere yardım eli uzatacağız. Mülteci kamplarında yaşanan mağduriyetlere yönelik çalışmamız olacak. Farklı ülkelerde mülteci konumunda bulunan ve acil yardıma ihtiyaç duyan mağdurlara yardımlarımızla ulaşacağız. Covid19 pandemisi yaşanan mağduriyetleri daha da artırıyor malesef. Yardımlarımızla bu mağduriyetleri gidermeye çalışacağız. Kampanyaya katılmak isteyenler 20 €’luk bağışlarla katılabilirler.”