fbpx

Etiyopya’da 3 sınıflık bir okul inşa ettik

10 Şubat 2021

Farklı ülkelerde eğitim yardımlarına hız veren Hasene, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya 700 km mesafe uzaklıkta bulunan Asosa şehrinde 3 sınıftan ve 1 öğretmenler odasından oluşan bir okul inşa etti.

Afedhaonsho beldesinde yapılan okulun ismi “Afedhaonsho İlkokulu” olarak kayıtlara geçti. 1.000 metrekarelik bir arsa üzerinde, 283 metrekarelik kullanım alanına sahip okulun açılışında belediye yetkilileri ve belde halkı hazır bulundu. Açılış programına Hasene International e.V. Başkanı Mesud Gülbahar, Hasene Hollanda Vakfı Başkanı Mehmet Yaramış ve Hasene gönüllüsü Ahmet Alakay katıldı.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Hasene Başkanı Mesud Gülbahar açılış programında şöyle konuştu:
“Etiyopya’ya ilk defa gelmiyoruz. Daha önce çok farklı kampanya ve projelerle bu ülkede bulunduk. Eğitimin önemini paylaşmama gerek yok. Hep birlikte eğitime ve öğretime gerekli ilgiyi göstermeliyiz ve çocuklarımızı bu tür eğitim kurumlarına göndererek iyi yetişmelerine katkı sağlamalıyız.

10 €
Kalem tutan eller için.
5029

Yetim Eğitim Destek Fonu

0

Çünkü kalkınmanın yolu eğitimden geçiyor. Eğitim ve öğretime yapılan yatırım, meyvelerini bugünden yarına hemen vermez; fakat ilerde mutlaka etkisi görülür. Azim ve gayretle eğitime destek vermeli, sabırla ve özveriyle nesillerimizi yetiştirmeliyiz.

Bu tür eğitim kurumlarına sahip çıkmalı, gerekli alt yapı ve ihtiyaçları ivedilikle karşılanmalıdır. Öğretmenlere de verecekleri destekten dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Çünkü burada yetişen çocuklar öğretmenlerin özverisiyle iyi yerlere gelecekler.

Tüm anne babalar kız erkek ayırdımı yapmadan çocuklarını eğitim almaları için gayret göstermeliler. Çocukllar da eğitimi sevmeli, seve seve, koşa koşa okullarına gelmeliler. Hollanda Ebabil ve Furkan Okulları yetkili ve öğrencilerine, binlerce kilometre ötede güzel bir eğitim kurumunun oluşmasına katkı yaptıkları için teşekkür ediyorum. Eğitim çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

*: Hasene Hollanda Vakfı, Hollanda Ebabil ve Furkan Okulları’nın katkılarıyla