fbpx

Kurbanlar milyonlarca mazlum ve mağdurun sevincine vesile oldu

Kurban 28 Temmuz 2021

Hasene’nin “Kurban ile mazlum ve mağdurlar sevinsin” sloganı ile yürüttüğü kurban kampanyası başarılı bir şekilde tamamlandı.

Milyonlarca mazlum ve mağdura ulaşan kampanya 85 ülkede, 321 gözlemci nezaretinde gerçekleştirildi. Kovid19 pandemisi ve farklı güvenlik gerekçeleriyle gidilemeyen ülkelerde kurbanlıkların denetim, kesim ve dağıtımı farklı noktalarda kurulan online gözetleme merkezlerinden takip edildi. Kampanyada 202 bin 262* kurban hisse bağışı toplandı, 203 bin 377* hisse kurban kesildi ve milyonlarca ihtiyaç sahibine pay edildi. Hasene Başkanı Mesud Gülbahar şunları söyledi:

10 €
Mazlum ve Mağdurlar icin El Ele
5032

Zekat

“Başarılı ve yoğun bir dönemi geride bıraktık. Hennes Tur ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Sıla Yolu 2021 etkinliğinde Avrupa’dan Türkiye’ye gelen insanlarımıza Kapıkule’de kısa bir dinlenme imkanı sağladık, ufak ikramlarda bulunduk. Bu çalışmaya dönük güzel dönüşler aldık. Yine Almanya’da yaşanan son 200 yılın en büyük sel felaketinde yaraları sarmak adına çalışmalarımız oldu. Uzaklara yardım götürdüğümüz gibi, yakınlarımızdaki mağduriyetlere de yardım eli uzattık. Bu bizim hem insani hem de dini bir görevimizdir.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Kurban kampanyası ile her sene olduğu gibi bu sene de onlarca ülkede yüzlerce gözlemcimiz nezaretinde milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştık. Bizlere tevdi edilen kurban bağışlarını, kurbanlıkların kesim, dağıtım ve pay edilmesi suretiyle farklı coğrafyalardaki mazlum ve mağdurların sevincine vesile kıldık. Pandemi sebebiyle ya da farklı güvenlik gerekçeleri ile gözlemci gönderecemediğimiz ülkelerdeki takiplerimizi uzaktan online gözetleme merkezlerimiz ile denetimlerimizi gerçekleştirdik.

Toplam 202 bin 262* kurban hisse bağışı topladık, 203 bin 377* hisse kurbanın kesim ve dağıtımlarını gerçekleştirdik. Kurban kampanyası ile milyonlarca mazlum ve mağdurun sevincine, şükrüne ve teşekkürüne vesile olduk. Bizlere güvenip bağışlarını veren yüz binlerce bağışçımıza, çalışmaları büyük bir özveriyle takip eden temsilci ve gönüllülerimize, ülkelere gönderdiğimiz gözlemcilere teşekkür ediyoruz.”

* Son düzeltmelerle birlikte sayıda ufak değişiklikler olasıdır. Bu sayı tüm Hasene yardım derneklerinin topladığı hisse sayısını ifade etmektedir.