fbpx

Haiti’deki Depremzedelere Gıda Yardımı

Acil Yardım 15 Eylül 2021

Hasene International derneği Haiti’de meydana gelen depremin ardından bölgede yardım çalışması yürüttü. Haiti’de depremzedelere 42,5 ton gıda yardımında bulundu.

Hasene International derneği dünya çapındaki yardımlarına devam ediyor. Dernek son olarak Haiti’deki depremzedelere 42,5 ton gıda yardımı yaptı. İçerisinde pirinç, şeker, makarna, yağ gibi temel gıda ihtiyaçlarından oluşan, her biri 25 kg gelen toplam 1.700 kumanya paketi, 3 şehirde, 1.700 depremzede aileye ulaştırıldı.

Ülkede ağustos ayında meydana gelen depremde 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi yaralanmış ve 30 bin aile evsiz kalmıştı. Hasene önceki yıllarda da farklı kampanyalar kapsamında ülkeye insani yardım ulaştırmıştı.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX
10 €
Acil yardım hayat kurtarır.
5003

Acil Yardım Fonu

0

Ülkede yardım çalışmalarını Hasene Amerika temsilcisi Nedim Sezgin ve Hasene gönüllüsü Salman Emir yürüttü. Nedim Sezgin çalışmalara dair şunları söyledi: “Deprem doğal bir afet ve dünyanın her yerinde oluyor. Güçlü devletler yaralarını çabuk sararken, Haiti gibi ülkeler yaralarını sarmakta zorlanabiliyor. Deprem ülkede büyük bir hasara ve yıkıma sebep olmuş.

Haiti’de depremin derin izleri Mirage, Bezin, Petite-rivière-de nippes, De nappe, Ande-a-veau, Lose ve Revine memzelle yerleşim yerlerine kazınmış âdeta. İnsanların durumu içler acısı. İnsanlar kendilerine yardım getirenlerin eline bakıyor.

Depremde iki binden fazla insan hayatını kaybetti. Halk yaşadığı olayın etkisinde ve evlerine giremiyor, dışarıda kalıyor. Yiyecek ve içecek noktasında sıkıntılar var. Depremzedelere yardımları ulaştırırken insanların minnettar tavrı dikkatimizi çekti. Haddi zatında yoksul olan insanlar bir de depremin etkisi ile daha çaresiz hâle düşmüş. İnsanların depremin yaralarını sararken, bu tür yardımlarla yüzleri güldü ve çok mutlu oldular.”