fbpx

Avrupa’da evsizlere sıcak çorba ikramı

Sıcak Yemek 28 Ocak 2022

“Bu sene de elleri ve gönülleri ısıtıyor”

Hasene derneğinin her yıl kış aylarında evsizlere yönelik olarak yaptığı sıcak çorba aksiyonu bu yıl da farklı ülke ve bölgelerde devam ediyor. Aksiyonu gerçekleştiren Hasene bölge temsilcileri ile çalışmayı konuştuk.

Doğu Fransa
Böyle bir aksiyondan dolayı memnunlar

Hasene Doğu Fransa temsilcisi Selman Duran Avrupa’da sıcak yemek aksiyonu ile ilgili konuştu. Aksiyonun önemini vurgulayan Duran şunları paylaştı:
“Bilhassa sokakta yaşayan insanlara dönük olarak hayata geçen sıcak çorba ikramı aksiyonunu Strazburg, Belfort ve Metz şehirlerinde gerçekleştiriyoruz. Strazburg’da 15 gün boyunca her gün ortalama 150 kişiye çorba dağıtımı yaptık; Belfort şehrinde 17 Ocak – 31 Ocak tarihleri arasında, her gün dağıtım yapıyoruz.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Strazburg’da bütün bir sene boyunca her 15 günde bir 200 kişiye sıcak çorba ikram etmeye devam edeceğiz. Metz şubemizde de yine tüm yıl boyunca 200-250 kişiye pazar günleri sıcak çorba ikramında bulunuyoruz. Aksiyonumuzla ilgili güzel dönüşümler alıyoruz. Bilhassa mağdur kişiler böyle bir çalışmanın olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiriyorlar.”

10 €
5008

Avrupa'da Sıcak Yemek

0

Hamm
Varlıklarının değerli olduğunu hatırlatıyoruz

Hasene Ruhr-A bölge temsilcisi Hasan Aydoğan Hamm şehrinde gerçekleştirdikleri aksiyonla ilgili şöyle konuştu:
“Sıcak çorba ikramı aksiyonunu Hamm Belediyesinin desteği ile Hamm Tren İstasyonu önünde bu yıl üçüncü defa gerçekleştirdik. Altı gün boyunca her gün 120-130 kişiye sıcak çorba ikramında bulunduk. Pandemi sebebiyle yalnızca bir noktada gerçekleştirdiğimiz aksiyonun ikincisini şubat ayının ortasında farklı bir şehirde gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Üç yıldır aynı noktada dağıtım yaptığımız için evsizler bizi tanıyor, biliyor ve çorba almaya geliyor. Bu aksiyonun gününü artırma ve farklı şehirlerde gerçekleştirme düşüncesindeyiz. İnsanlara güzel bir tebessümle kalplerini, sıcak bir çorba ile de ellerini ısıtıyoruz. Onlara varlıklarının değerli olduğunu hatırlatıyoruz.”

Württemberg
Görenler ilk başta çekinerek yaklaşıyor

Hasene Württemberg bölge temsilcisi Mehmet Atasoy Mühlacker hastanesinde doktorlara, hemşirelere ve çalışanlara sıcak çorba ikramında bulunduklarını söyledi ve ocak ayı sonunda Heilbronn şehir merkezinde sıcak çorba dağıtım aksiyonuna devam edeceklerini ifade etti. Atasoy şöyle devam etti:

“Mühlacker hastanesinde doktor, hemşire, çalışanlar ve hastalardan oluşan toplam 250 kişiye sıcak çorba dağıttık. Heilbronn, Ludwigsburg, Rasttat, Bretten, Enzweihingen ve Sindelfingen şehirlerinde sıcak çorba dağıtımı için yerel yönetimlere başvurularımızı yaptık. Yapmış olduğumuz bu aksiyon, toplumsal sorumluluğumuzun bir gereğidir. Birlikte yaşamın, paylaşma ve dayanışmanın bir gereği olarak görüyoruz. Aksiyonumuzu ilk defa görenler çekinerek yaklaşıyor bize; ama daha sonra ikramlarımızla birlikte sıcak bir diyalog kuruluyor. Aksiyon Hasene’yi en güzel şekilde anlatan çalışmalardan birisidir.”

Hannover
Aksiyonu bölgemizde daha yaygın hâle getirmeyi planlıyoruz

Hasene Hannover bölge temsilcisi Rasim Kurtocağı Hannover şehir merkezinde çorba dağıtımında bulunduklarını ifade etti ve şöyle konuştu:
“Evsizlerin bulunduğu yere yakın bir noktada aksiyonumuzu gerçekleştirdik. Çorba dağıtımının ücretsiz olduğunu gören evsizlerin şaşkınlıklarına şahit olduk. Bu çalışmaları bölgemizde daha yoğun yapmayı düşünüyoruz. Aksiyonu önümüzdeki yıllarda daha sürekli hâle getirmeyi planlıyoruz.”

Hamburg
Güzel geri dönüşler aldık

Hasene Hamburg bölge temsilcisi Mustafa Uçar iki noktada çorba dağıtımı yaptıklarını, aksiyonu farklı şehirlerde sürdüreceklerini söyledi ve şunları ekledi:

“Wilhelmsburg ve Neugraben şehirlerinde dağıtımlarımızı gerçekleştirdik. Sıcak çorba ikramını yalnızca evsizlere değil, yakınımızda bulunan test merkezindeki kişilere de yaptık. Yaptığımız çalışmayı takdir eden güzel geri dönüşler aldık. Neumünster, Lübeck ve Altona şehirlerinde de önümüzdeki haftalarda çorba dağıtımını yapmayı planlıyoruz.

Dağıtımları şehir merkezlerinde ve tren istasyonları yakınlarında gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için yerel yönetimlere müracaatlarımızı yaptık.”

Heidelberg
Köprü altında kalan evsizlere çorba ikramında bulunduk

Hasene Rhein-Neckar-Saar bölge temsilcisi Ersun Emekçi sıcak çorba dağıtım aksiyonu ile ilgili konuştu. Emekçi şunları paylaştı:

“Aksiyonu Heidelberg şehri tren istasyonu önünde gerçekleştirdik. Heidelberg bir üniversite şehri. Tren istasyonu yoğunluğun olduğu bir nokta. Aksiyonumuzu mobil aşevimiz aracılığı ile gerçekleştirdik. Mobil aşevi aracımız Hasene Avusturya’dan geldiği için, plaka da Avusturya plakası olduğundan dolayı, ilk ilgi odağı bu oldu. Avusturya’dan bir yardım kuruluşu mu bu aksiyonu yapıyor, burada neden dağıtıyorsunuz gibi sorularla karşılaştık.

Üniversite okuyan dört Filistinli kardeşimiz geldi, çalışmamız ilgilerini çekmiş. Perulu öğrenciler geldi, onlarla konuştuk, çalışmalarımızı anlattık. Tren istasyonuna yakın mesafede, köprü altında kalan evsizler var. Onlara da çorba ikramında bulunduk.

Tren istasyonu önünde karşılaştığımız Makedonyalı mülteci bir çift vardı, onlara çorba ikramında bulunduk. 150 kişiye çorba ikram ettik.

Güzel, hayır dolu bir gün geçirdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Walldorf Mevlana Camii şube başkanı İsmet İleri, sosyal hizmetler başkanı Hulusi Sağdıç, bölge kadınlar teşkilatı sosyal hizmetler başkanı Öznur Koçak da çalışmalarda hazır bulundu.”