fbpx

İdlib ve Afrin’de Acil Kış Yardımlarımız Sürüyor

Acil Yardım 28 Ocak 2022

Hasene derneği acil kış yardımları kapsamında yürüttüğü yardım faaliyetlerine devam ediyor.

Soğukların bastırması ile zor durumda kalan insanlara acil yardımlar ulaşmaya başladı. Suriye’nin İdlib ve Afrin bölgelerindeki kamplarda soğuklardan dolayı zor şartlar altında yaşayan mağdurlara ulaşarak kışlık yardımlar yapılıyor.

20 €
Soğuktan Üşüyene Kuraklıktan Etkilenene
5002

Acil Yardım Çağrısı

0

İlk etapta Afrin’in Bülbül kampnında 150 aileye gıda kolisi, çocuk bezi, kömür, soba ve battaniye; İdlib’in Ebyad-ı Cedid kampında 60 aileye gıda kolisi, battaniye ve kömür yardımı yapıldı. Bu iki bölgede 1.200’den fazla kamp bulunuyor. Yapılan yardımlar bölgedeki kampların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılıyor.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Yardımları yapan ekiplerimizden alınan bilgiye göre, bölgede son yılların en sert kış koşulları yaşanmaktadır. Özellikle Azez ve Afrin bölgelerinde karlı seyreden kış ayı, İdlib’de yağmurlu ve soğuk seyrediyor. Çetin geçen kış ayı bölgedeki kışlık yardım taleplerinde artış gösteriyor. Bilhassa kamplardaki çadırların eski olması ve su geçirmesi insan yaşamını tehlikeye sokuyor. Yaşlılar, engelli ve çocuklar bu olumsuz hava koşullarından en fazla etkilenen gruba giriyor. Kışlık malzeme yetersizliği bölgedeki yaşamı daha da olumsuz etkiliyor.

Yardım kuruluşlarının yaptığı kışlık yardımlar yerel mağdur halkın yaşama tutunması için tek umut kaynağı. Yalnızca yardım kuruluşları ve farklı sivil toplum kuruluşlarının yaptığı yardımlar ile hayatlarını idâme ettiren çok sayıda aile var. Bu yardım kalemleri içerisinde barınma ve beslenme ilk sırada geliyor. Bu kamplarda ayrıca eğitim, sağlık ve din hizmetleri alanında da bölgenin ciddi ihtiyaçları mevcut.

Bölgedeki mağdurlara yardımlar önümüzdeki günlerde de sürecek. 600 adet temizlik paketi, 1.000 adet çocuk botu, 1.000 adet çocuk montu, 400 çocuk bere ve atkısı, 1.000 adet battaniye, 1.000 adet gıda kolisi ve 26 ton da kömür yardımı yapılacak.