fbpx

Kumanya kampanyasının startı verildi

Kurumsal 11 Şubat 2022

Hasene 2022 yılının ilk temsilciler toplantısını Köln’de gerçekleştirdi.

Farklı ülke ve bölgelerden gelen temsilcilerle yapılan toplantıda 2022 yılının hedefleri sunuldu ve kumanya kampanyasının startı verildi. Hasene Başkanı Mesud Gülbahar toplantıda yaptığı konuşmada yardım çalışmalarındaki sürekliliğe vurgu yaptı ve şunları söyledi:

“Dünyanın 100’den fazla ülkesinde insani yardım çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bu hayır çalışmaları bizlere büyüklerimizden miras kalmadı; bu çalışmaları bizden sonrakiler için emanet aldık. Bu emanet bilinci içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Büyüklerimiz geçmişte bu çalışmaları bu aşamaya kadar getirdi. Bu aşamada bayrağı biz devraldık.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Geçmişte yapılanların bugün bereketini görüyoruz. 2021 yılı zor geçti. Dünyanın birçok ülkesinde ekmeksiz kalan insanlar var. Bu sıkıntıları çözüm sunacak, kalıcı projeler oluşturucu nitelikte çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”

Toplantıya katılarak Hasene bölge temsilcilerine konuşan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün şunları paylaştı:

“Hayır ve hasenat işleriyle uğraşan kimseleri, Allah’ın vermiş olduğu nimetler sayesinde kendilerinden hayır beklenen kişiler olarak değerlendiriyorum. Hem maddi hem de manevi emanet taşıyorsunuz. Bu emenatler sizlerin eliyle taşınıyor.

Bu kadar emaneti sizlerin vermesi mümkün değil; ama sizlerin eliyle büyük hayırlara vesile oluyor. Hasene insani yardım çalışmalarında attığı etkin adımları görüyoruz. Hasene sadece balık vermeyi değil, balık tutmayı öğreten çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Allah c.c. her birinizden razı olsun.”

Tüm gün boyunca süren toplantıda insani yardım çalışmalarının tarihsel süreci hakkına bir seminer verildi, Moğolistan, Lübnan ve Suriye’den canlı bağlantılar kurularak bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alındı. Toplantı dilek ve temenniler ile nihayetlendi.