fbpx

Saraybosna

Ramazan 26 Nisan 2022

İftarda kimsenin elini boş çevirmiyoruz

Ramazan ayı öncesi dünyanın onlarca ülkesinde, on binlerce mazlum ve mağdura kumanya paketi ulaştıran Hasene, ramazan ayı içerisinde de yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bir taraftan zekat yardımları devam ederken, diğer taraftan farklı ülkelerde toplu iftar yemekleri verilerek ihtiyaç sahiplerine ulaşılıyor. Hasene Saraybosna aşevi ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine iftar çıkarıyor.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX
10 €
Mazlum ve Mağdurlar icin El Ele
5032

Zekat

Hasene Saraybosna aşevinde her sene hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yürütülen bu çalışmayı IGMG Balkanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç’e sorduk.

Ramazan ayında iftar yemeğini belli günler mi çıkarıyorsunuz?

Hayır, belli günler değil. Her ramazan ayında ve ramazan ayının her günü, 30 gün boyunca, bu iftar yemeğini veriyoruz.

İftar yemeğinden kimler ve kaç kişi istifade ediyor?

Dağıtım yaptığımız kişiler Saraybosna ve çevresinde yaşayan mazlum, mağdur, yaşlı, kimsesiz, savaş mağduru insanlardan oluşuyor. Psikolojik sıkıntıları olan ve bu sebeple çalışamayan insanlar da ara ara geliyor, onlara da yemek veriyoruz.

Ramazan ayı dışında da eşevimizden yemek alan ihtiyaç sahipleri var; ramazan ayı içerisinde yemek dağıttığımız kişi sayısı artıyor. Günlük iftar menüsü verdiğimiz kişi sayısı 170’e kadar çıkıyor. Hatta bize gelip yemek almak isteyenleri geri çevirmiyoruz.

İftar menüsünde neler var?

İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz için zengin bir iftar menüsü oluşturduk. İstiyoruz ki, ramazan ayının bereketini ve sevincini onlar da ziyadesiyle yaşasınlar, buruk olmasınlar.

İftar menümüz hurma, tavuk, pilav, salata, ayran, çorba, kavurma, tatlıdan oluşuyor. Menümüzü biraz daha fazla veriyoruz ki, insanlar sahurda da bundan istifade edebilsinler.

Bu yardımları alanlar neler söylüyorlar?

İhtiyaç sahipleri her akşam aşevimizden iftarlarını alacaklarını biliyorlar ve ramazan aynı gönül rahatlığı ile geçiriyorlar. Yaşlıların, kimsesiz ve yardıma muhtaç olan insanların sevincine vesile oluyoruz, onların dualarını alıyoruz.

Son olarak siz ne söylersiniz?

Hasene derneğine yardımlarını esirgemeyen tüm iyi kalpli bağışçılara ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin.