fbpx

Hasene Cibuti’de 3 camii inşa etti

İmar Projeleri 29 Nisan 2022

Dünyanın farklı coğrafyalarında insani yardım çalışmaları yürüten Hasene derneği Cibuti’de camileri olmayan yerleşim yerlerine toplam 3 cami yaptırdı.

Ableytim, Adoyla ve Kalaqassa yerleşim yerlerinde inşa edilen camilerle insanlar artık açık havada ve zor şartlar altında değil, daha rahat ortamda ibadetlerini yapabilecekler. Kalaqassa’da Yusuf ve Halime Yücel Camii, Adoyla’da Habibetullah Camii ve Ableytim’de ise Resul ve Hatice Öztürk Camii inşa edildi.

10 €
Mazlum ve Mağdurlar için El Ele
5027

Genel Bağış Tek Sefer

0

Çalışmaları yerinde takip eden Hasene Berlin temsilcisi Murat Şekerci şu bilgileri aktardı:

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

“Camiiler kırsal alanda inşa edildi. Buradaki insanlar daha önce etrafını taşla çevirmiş oldukları açık havada, güneşin altında namazlarını eda ederlerken, şimdi etrafı ve üzeri kapalı şekilde inşa edilen camiilerde ibadetlerini yapabilecekler. Camilerin her biri yaklaşık 120 kişilik kapasiteye sahip.

Köylerin muhtaları ve ileri gelenleri yapılan camiilerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler ve köy halkının çokca dua ettiğini ifade ettiler.

Cibuti’de ortalama hava sıcaklıkları 30-35 derece ve bu sıcaklık yazın 50 derecelere kadar ulaşıyor. Buradaki ahalinin rüzgar sebebiyle toz toprak içerisinde namaz kıldıkları oluyor.

Senede birkaç defa da olsa, yağan yağmurlar da açık havada kılınan namazı zorlaştırabiliyor.

Bu şartlar yapılan camiilerin önemini ortaya koyuyor. Artık buradaki köylüler gölgede, daha iyi bir ortamda namazlarını eda edebilecekler. Destek olanlardan Allah razı olsun.”