fbpx

Ukraynalı mazlumlara 20 ton gıda yardımı yapıldı

Acil Yardım 29 Nisan 2022

Ukrayna’da devam eden savaş sivilleri daha çok etkiliyor.

Savaşın uzun süre devam etmesi, insani krizi daha da derinleştiriyor. Evlerini terk etmek zorunda kalanların yanı sıra, yerleşim yerlerini terk etmeyen aileler de var.

10 €
Acil yardım hayat kurtarır.
5003

Acil Yardım Fonu

0

Ülkedeki savaş durumu sebebiyle birçok insan işsiz ve yapılan yardımlara muhtaç durumunda. Ülke genelinde her gün sirenler çalarken, savaşın devam etmesi ve yaşanan mağduriyeti daha da artırmasından endişe ediliyor.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Hasene derneği Ukrayna’da savaşın mağduru ailelere kumanya yardımı yaptı. Toplam 20 ton olan gelen 992 gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Gıda kolileri Kiev’de savaştan en çok etkilenen yerleşim yerlerinde, Kharkiv, Nikolaev, Dnipro, Vinnitsa, Odessa, Lvov, Drogoboche Mukachevo, Lutsk ve Rovno’da yaşayan göçmenler ve muhtaçlara dağıtıldı.

Yetkililer bu tür olağandışı durumlarda gıda yardımlarının devam etmesinin önemli olduğunu ifade ettiler. Gıda dağıtımı yapılan aileler yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

İnsani yardım alan her ailenin çocuğu var. Ve kutulardaki tatlılar çocukların yüzlerinde gülücüğe ve sevince vesile oldu.