fbpx

Arakan Çalıştayı Saraybosna’da yapılıyor

Arakan 5 Mayıs 2022

“Mazlum ve mağdurlar için el ele” sloganı ile dünyanın 100’den fazla ülkesinde insani yardım çalışmalarını yürüten Hasene, mazlum ve mağdurların umudu olmayı sürdürüyor.

Bu mazlum ve mağdur halklardan bir tanesi de Arakan halkı. Arakan’ da yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için 2018 yılında Almanya’nın Köln şehrinde Arakan Konferansı gerçekleştiren Hasene, ikinci Arakan Konferansı’na hazırlık niteliği taşıyacak Arakan Çalıştayını 06.05.2022 tarihinde Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da yapacak.

Uluslararası akademisyenlerin, siyasetçilerin, aktivistlerin ve konunun uzmanlarının katılımı ile gerçekleştirilecek olan çalıştay iki gün sürecek.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

“Rohingya Krizi: Sırada ne var?” üst başlığında yapılacak olan çalıştayda; Arakan komisyon başkanı Muhammet Turhan, emekli general Mahfuzur Rahman (Bangladeş), Arakan Rohingya Ulusal Örgütü Başkanı Nurul İslam, Eski İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Seweryn Antoni Ozdowsky (Avustralya), Graham Thom (Uluslararası Af Örgütü), uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. CRM Abrar, Dr. Habib Siddiqui ve IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ün konuşmaları olacak.