fbpx

İdlib’de, 128’i Hasene Tarafından Yaptırılan 901 Ev Sahiplerini Buldu

Suriye 29 Haziran 2022

İdlib’de, 128’i Hasene International Tarafından Yaptırılan 901 Ev Sahiplerini Buldu

Türk Kızılay’ın, Hasene International’ın da aralarında olduğu bazı yardım dernekleriyle yürüttüğü ortak çalışma neticesinde, Suriye İdlib’de inşasına başladığı 901 briket evin yapımı tamamlandı.

Böylece; İdlib’de Keferlusin projesi kapsamında yapımına başlanan 5 bin briket evin çalışmalarına devam eden Türk Kızılay, briket ev projesinin ikinci etabı olarak 901 briket evin çalışmalarını tamamlamış oldu. 901 briket evden 128’inin Hasene International tarafından yaptırıldığı evlere mağdur aileler yerleştirilmeye başlandı.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX
10 €
Mazlum ve Mağdurlar için El Ele
5027

Genel Bağış Tek Sefer

0

Briket evlerin açılış törenine; Hatay Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl, Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar ile ilgili dernek ve sendika temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Türk Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, çalışmalarının 11 yıldır sürdüğünü belirterek, 2011 yılından beri Suriye’nin tamamına 4.16 milyar liralık yardım sevkiyatı gerçekleştiğini söyledi.

Kalıcı hayata geçmek ve güvenli bir ortam oluşturmak için briket ev projesi başlatıldığını belirten Altan, briket ev projesini 5 noktada başlattıklarını söyledi.

Hasene International Başkanı Mesud Gülbahar ise; “Briket ev projesi Suriye ile ilgili yapmış oluğumuz 1. etap çalışmamızdı. İnşallah 2. etap çalışmamızı da planlamamıza aldık. Suriye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirmek istediğimiz bu çalışmaların kararlarını da önümüzdeki günlerde almış olacağız.” dedi.

Gülbahar, bir rehabilitasyon merkezi inşa etmek istediklerini ifade ederek. Suriye’ye olan yardımların devam edeceğini söyledi.

Evlerin yer aldığı bölgede temiz içme suyundan foseptik çukuruna kadar her türlü ihtiyacın giderilmesi için kalıcı altyapılar en ince ayrıntısına kadar planlandı ve gerçekleştirildi.

Evlerin yanı sıra cami, sağlık merkezi, savaş mağduru çocukların eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmeleri için 22 derslikli bir okul ve ihtiyaç duyulan sosyal alanlar da proje dahilinde hizmete sunuldu.

Açılışı gerçekleştirilen, ilkokul ve ortaokul olarak konumlandırılan ve yaklaşık 2 bin öğrencinin istifade edeceği okulla birlikte bölgede açılan okul sayısı 2’ye yükselmiş oldu.