fbpx

Hatay’da engelli depremzedelere psikososyal destek hizmeti

Türkiye 3 Mart 2023

Hatay’da engelli depremzedelere psikososyal destek hizmeti sunuyoruz

Hasene Uluslararası İnsani Yardım Derneği Türkiye’de depremin yaşandığı ilk günden bu yana bölgede, gıda yardımından, çadır kent kurulumuna, arama kurtarma çalışmalarından, sağlık hizmetlerine değin farklı alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Diğer bir hizmet alanı olarak engelli depremzedelere psikososyal destek hizmeti sunuluyor. Hasene psikososyal destek hizmetler sorumlusu Cem Elibol bölgede yürütülen psikososyal hizmetlere dair bilgi verdi:

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

“Hasene psikososyal birimimizi oluşturduk. Hasene Hatay çadır kent ve yaşam alanında alanının uzmanı bir ekiple hizmet veriyoruz. Çadır kentte kalan engelli çocuklarımıza hizmet verdiğimiz gibi, ihtiyaca göre araçlarımızla ulaşarak farklı kırsal bölgelerdeki çocuklarımıza da psikososyal hizmet vermeye gayret ediyoruz. Bir psikolog, bir özel eğitim uzmanı, 2 fizyoterapist ve bir de yönetici uzman olmak üzere 5 kişilik psikososyal ekibimiz ve onlarca gözlemcimizle sahadaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hatay çadır kent yaşam alanında iki büyük çadır oluşturduk. Bir tanesini okul öncesi çocuklar başta olmak üzere tüm çocuklarımız için çeşitli etkinlikler, aktiviteler ve eğitim çalışmaları yürütecek şekilde düzenledik. Bu çadır aynı zamanda çocuklar için oyun alanı olarak kullanılıyor. Diğer çadırımızda ise engelli koordinasyon merkezi adı altında fizik tedavi çalışmalarını yürütüyoruz. Engelli kardeşlerimizin fizik tedavisi devam etmesi gerekiyor. Kalıcı bir merkez oluşana dek fizyoterapistlerimizle bu çalışmaları yürüteceğiz.

Şu ana kadar onlarca engelli çocuğumuza hizmet vermeye devam ediyoruz. Aynı zamanda afet koordinasyon merkezindeki uzmanlarla da iletişim halindeyiz. Bulunduğumuz bölgede hizmet almak isteyen tüm engelliler bize yönlendiriliyor. Aile fertlerine gerekli psikososyal desteklerde de bulunuyoruz.”

Haber: Murat Kubat