fbpx

Kahramanmaraş’taki Depremde Görev Alan Hasene Gönüllüsüne Dortmund Belediye Başkanından Teşekkür

Türkiye 11 Mart 2023

Kahramanmaraş’taki Depremde Görev Alan Hasene Gönüllüsüne Dortmund Belediye Başkanından Teşekkür

Dortmund Belediye Başkanı Thomas Westphal, Türkiye’deki Kahramanmaraş merkezli depremde arama kurtarma ekiplerinin başında bulunan Hasene gönüllüsü Özcan Kuri’yi çalışmalar hakkında bilgi almak ve yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etmek için görüşmeye davet etti. Dortmund belediyesinin, Trabzon şehri ve İstanbul’un bir semtiyle şehir ve proje ortaklığı bulunuyor. Ayrıca Dortmund şehrinde birçok Türkiye ve Suriye vatandaşı yaşıyor ve depremden etkilenen bölgelerde çok yakın akrabalık bağlarına sahipler.

Dortmund belediyesinin internet sayfasından yapılan açıklamaya göre, farklı göçmen örgütleri, dini topluluklar, dernekler, yardım kuruluşları, birlikler ve gönüllüler eşya ve para bağışları topladılar ve yardımların deprem bölgesine ulaştırılmasını sağladılar. Belediye Başkanı Thomas Westphal, deprem bölgesindeki yardım çalışmalarını yürütenlerin tecrübelerini dinlemek ve yardım gönüllüsü Özcan Kuri’yi teşekkür etmek için görüşmeye davet etti.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Deprem bölgesinde Hasene arama kurtarma ekiplerinin başında gönüllü olarak bulunan Özcan Kuri, Dortmund şehrinin Türkiye’deki deprem için yaptıkları yardımlardan dolayı belediye başkanına teşekkür etti.

Fotoğraf: Bild (Bildlizenz/Fotograf/Grafiker): Fachbereich Marketing + Kommunikation / Roland Gorecki