fbpx

Ramazan ayı boyunca deprem bölgesinde farklı etkinlikler düzenliyoruz

Türkiye 29 Mart 2023

Ramazan ayı boyunca deprem bölgesinde farklı etkinlikler düzenliyoruz

Hasene Derneği, ramazan ayında da depremzedeleri yalnız bırakmıyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya gibi farklı illerde iftar çadırları kuruluyor ve binlerce kişiye iftar yemeği veriliyor. Ayrıca çocuklar için farklı etkinlikler düzenleniyor ve teravih namazları kılınıyor. Amaç, sadece insanların karnını doyurmakla kalmayıp aynı zamanda onların manevi ihtiyaçlarını da karşılamak. Bu vesileyle, herkesin bir arada olup birlikte oruç açtığı sıcak bir atmosfer oluşuyor.

 

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Kahramanmaraş
Kahramanmaraş’ta 1.000 metrekarelik bir alanda, 1.000 kişiyi konuk edebilecek çadır programları düzenliyoruz. Bu programlar farklı konu ve konuklarla ramazan boyunca devam edecek. Aynı alanda çocuklar için farklı etkinlikler ve mukabele programları düzenleniyor, teravih namazı kılınıyor. Bunun yanı sıra 500 metrekarelik bir iftar çadırında günlük 1.000 kişiye iftar yemeği servisi yapıyoruz. 250 metrekarelik bir bayanlar mescidimiz de mevcut. Ayrıca şehir merkezinde bir aşevimiz bulunuyor ve burada yaklaşık 750 kişiye iftar yemeği dağıtıyoruz. Ayrıca belirlenen 15 noktada sokak hayvanları için de gıda dağıtıyoruz.

Hatay
Hatay’da, depremzedelere yardım amacıyla kurulan iftar çadırında yaklaşık 1.000 kişiye iftar yemeği dağıtılıyor. Kadınlar ve erkekler için ayrı mescitler kurulmuş olup, teravih namazları burada kılınıyor. Çocuklar için ise iftar çadırında 4 eğitimcinin gözetiminde farklı etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca, Hasene mobil fırınından günlük binlerce ekmek çıkmakta ve bu ekmekler depremzedelere dağıtılmaktadır.

Adıyaman
Adıyaman’da, yaklaşık 2.000 kişiye iftar yemeği dağıtılan bir iftar çadırı kuruldu. Bu çadırda ayrıca vakit namazları ve teravih namazları da kılınıyor.

Malatya
Malatya’da kurduğumuz iftar çadırında 1.000 kişiye iftar yemeği veriyoruz.