fbpx

Hasene Derneği, Kırgızistan’daki Ailelere Zekat Kampanyasıyla Yardım Eli Uzatıyor

Kırgızistan 10 Ekim 2023

Hasene Derneği, Kırgızistan’daki Ailelere Zekat Kampanyasıyla Yardım Eli Uzatıyor

Hasene, zekat kampanyası ile Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

Zekat kampanyası kapsamında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te faaliyetlerini sürdüren Hasene, yerel ihtiyaç sahibi ailelere zekat yardımlarını ulaştırmak için çalışıyor.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Kampanya kapsamında ilk etapta 10 ihtiyaç sahibi aileye destek çıkıldı; zekat yardımları bu ailelere teslim edildi. Yardıma muhtaç durumda olan aileler, genellikle kocalarının vefat etmesi veya aileyi terk etmesi sonucu tek başına küçük çocuklarını büyütmeye çalışan bayanlardan oluşuyor.

Hasene, yardımların sadece bir seferlik maddi veya erzak yardımı olarak değil, aynı zamanda kalıcı ve sürekli gelir kaynağı sağlayacak şekilde planlıyor. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi aileler için dikiş makinesi, overlok makinesi gibi araçlar temin edildi. Bu araçlar sayesinde aileler evden çalışarak düzenli ve kalıcı gelir elde etme imkanına sahip oluyor.

Hasene, zekat kampanyasıyla bu ailelere umut ve kalıcı çözümler sunarak onların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bağışçıların destekleriyle bu aileler, zorlu yaşam koşullarının üstesinden gelme fırsatı buluyor. Hasene zekat kampanyası ile İslam’ın temel görevlerinden olaran zekat ibadeti ile mazlum ve mağdurlara yardım etmeye devam ediyor.

 

Zekat Kampanyası ile 4 aileye umut olduk

Hasene, Kırgızistan’da gerçekleştirdiği zekat kampanyasıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatıyor. İşte kampanyadan destek alan 4 ailenin hikayesi:

Zekat Kampanyası ile Gülbarçın’a umut ışığı

Gülbarçın Ermek, 3 çocuk annesi ve zorlu yaşam koşullarıyla mücadele ediyor. Kocası, en küçük çocuğun doğumunun ardından aileyi terk etmiş. Hasene olarak, GülbarçınHanıma düz dikiş makinesi ve overlok makinesi sağlayarak uzun vadeli bir çözüm sunduk. Artık evden çalışarak düzenli ve kalıcı bir gelir elde etme imkanı bulacak.

Ayazda’ya Yeni Bir Başlangıç: Zekat Kampanyasıyla Destekleniyor

Ayazda Mirzomidin, 4 çocuk annesi ve eşini kaybettikten sonra sezonluk tarlalarda çalışarak ailesini geçindirmeye çalışıyor. Hasene, Ayazda’ya bir inek, yeni doğmuş bir buzağı ve 100 balya yem desteği sağlayarak ona yeni bir başlangıç yapma fırsatı sunuyor. İnekten elde edilen süt, düzenli bir gelir kaynağı oluşturacak.

Kanserle Mücadele Eden Dilbara’ya Hasene Yardım Eli

Dilbara Asanakun, 2017’den beri kanserle mücadele ediyor ve hastalığı 4. evreye ulaştı. Tek başına iki oğluyla yaşayan Dilbara, kocasını kaybettikten sonra çalışamıyor. Hasene, Dilbara’ya bir yıllık kira yardımı sağlayarak barınma sorununu çözüme kavuşturdu.

Nurgül’e İş Kapısı: Zekat Kampanyasıyla Destekleniyor

Nurgül Mirzabaeva, 6 çocuk annesi ve ayrı yaşadığı eşiyle geçimini sağlamak için çabalıyor. Hasene, Nurgül Hanıma bir bakkal dükkanı devralma fırsatı sunarak ona yeni bir iş kapısı açıyor. Dükkanın açılmasına yardım edildi ve 6 aylık kira desteği verildi, böylece Nurgül ailesini geçindirmek için yeni bir iş sahibi oldu.