fbpx

Hasene, Zekat Projesi Kapsamında Balkanlar’da

hasene 19 Ekim 2023

Hasene International, zekat kampanyası çerçevesinde Balkanlar bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Hayırseverlerden gelen bağışların ulaştırıldığı ülkelerden biri de Makedonya’ydı. Ülkede gözlemciler vasıtasıyla 11 aile ziyaret edildi.


İlk Durağımız Saime Asan’ın Evi Oldu

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

39 yaşında ağır hastalıkların gölgesinde yaşayan Saime Asan, verdiği mücadele ile hayatın ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha hatırlattı. Birden fazla ameliyat geçirmiş olmasına rağmen, gülümsemesi ve içtenliği eksik olmayan Saime Asan’ı zekat projesi kapsamına alarak maddi ve manevi desteklerimizi ilettik.


Makedonya’da Bir Muhammed…

Zekatın sadece bir dağıtımdan ibaret olmadığını gözler önüne seren Hasene gözlemcileri, girdikleri hanelerde birçok yaşama da ortak oluyor. O yaşamlardan bir tanesi de Muhammed’in öyküsüydü…

Makedonya ülke temsilcisi Taner Kanar, Muhammet’in yaşadığı eve gitti. Elim bir kaza sonucu henüz 15 yaşında iken yatalak duruma gelen Muhammet şu an 17 yaşında. Ameliyat masrafları oldukça yüksekken ailesi ve çevresi, ameliyatı gerçekleştirebilmek için yardım arayışına girdi. Bu noktada Hasene gözlemcileri aileyi zekat projesine dahil ederek yardımlarını ulaştırdı.

Bir Hayali Gerçeğe Dönüştürmek…

Makedonya coğrafyasında kırık dökük bir evin varlığından haber olunca rotamızı o yöne çevirdik. Dışarıdan oturulamaz gibi görünen ev, içindeki aile sıcaklığıyla her bakışta bir güzellik gösteriyordu. Oradakilerle konuşunca Hasene olarak, zekat kampanyası kapsamında bir ev yapımına karar verdik. Hasene bağışçıları sayesinde burada inşa edilecek ev, yarının daha sağlam bir yapıya dönüşmesine vesile olacak.

 

Şenay Ablamız…

52 yaşındaki Şenay Korvik, akciğer kanseriyle karşı karşıya kalmış yorgun bir savaşçı. Kanserin verdiği zorlu mücadele onu bedensel, zihinsel ve duygusal olarak yıprattı. Eşi ve kayınvalidesi de ağır hasta durumunda. Ayrıca Şenay Hanım’ın Türkiye’de okuyan iki kızı bulunuyor. Gözlemci ekibimiz, Şenay Hanım’a ulaşarak zekat kampanyasına dahil etti ve ihtiyaçlarını karşılamak için destek sağlamaya başladı.

Hayal’in Yanında Olmak…

33 yaşında zihinsel sağlık sorunları ile mücadele eden Hayal, bugüne kadar zorlu mücadelelerle ayakta kalmaya çalıştı. Onun içsel savaşıyla nasıl başa çıktığını dinlemek, kendisine destek olabilmek ve destek gördüğü konusunda bilmesi, hayata daha sıkı sarılmasına vesile oldu. Hasene olarak, zekat projesiyle destek sağlanan bir diğer isim de Hayal’di.

Nefes Alamamak Nasıl Bir Histir?

Makedonya’da yapılan zekat projesi kapsamında kapısını çaldığımız bir diğer isim de Cevat Süleyman’dı. 61 yaşında solunum yetersizliği ile mücadele etmek zorunda kalan Cevat Süleyman, solunum cihazına bağlı olarak yaşıyordu. Maddi ve manevi desteğimizle Süleyman amcamızın yanında olduk.

Yetimi Yetim Bırakmamak…

Dünyanın dört bir yanında savaşlar, doğal afetler, hastalıklar gibi nedenlerle annelerini ve babalarını kaybetmiş milyonlarca yetim çocuk bulunmaktadır. Makedonya’da ulaştığımız iki yetim çocuğumuzu dinledik. Manevi desteklerimizin yanı sıra, onlara oto yıkama iş yeri açarak kendi ayakları üzerinde durmalarını sağladık.