fbpx

SÖYLEŞİ: SU, BAŞLI BAŞINA BİR HAYAT

çad 8 Ocak 2024

Çad’da 31 su kuyusu açılışı için bir araya gelen 6 iş adamından biri olan Rüşdü Dücan sadece topluluğa değil, aynı zamanda kendi ailesine de dokundu. Annesi ve babası için kuyu açtıran 2 çocuk babası Dücan ile bu özel projeyi ve paylaştığı anlamlı anıları konuşmak için bir araya geldik.



HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

…buraya gelip görünce bizim elimizde olan imkanlarımızdan, nimetlerimizden aslında ne kadar uzakta bir yaşam sürdürdüklerini görünce gerçekten de su, başlı başına bir hayat oluyor onlar için.



Neden burada bir su kuyusu açmak istediniz? Bu projeye başlamaya ne sizi yönlendirdi?
 Öncelikle hayra vesile olanlar yardımcı oldular. Hasene ile böyle bir organizasyonu yaptık ve bizlere de vesile oldu. Anne ve babam için bir kuyu açtırma fırsatım oldu.

“SU BAŞLI BAŞINA BİR HAYAT”


Su kuyularının insanların yaşam kalitesine ne gibi bir fayda sağlayacağını düşünüyorsunuz?
 
Buraya gelmeden önce ne kadar fayda sağlayacağını bilmiyordum ama buraya gelip görünce bizim elimizde olan imkanlarımızdan, nimetlerimizden aslında ne kadar uzakta bir yaşam sürdürdüklerini görünce gerçekten de su, başlı başına bir hayat oluyor onlar için. Ben bunları görünce suyun nasıl bir hayat kalitesi artırdığını gördüm.

 Sizi buralarda etkileyen bir olay oldu mu?
 Açılış yapıldığı zaman çok güzel bir dizaynı olduğunu gördük kuyuların. Abdest alan insanlardan akan ve artan su, alt kısımdaki yerde birikiyor. Bu da hayvanlara su olarak geri dönüyor. İnsanların mutluluğuna, dualarına şahit olduk elbet ama bugün bir hayvanın bile su içekinki mutluluğuna da şahit olmak güzel bir anıydı, duyguydu.

Diğer iş adamlarına bu ve benzeri projeler için ne söylemek istersiniz?
 
Ticaretle uğraşanlar için özellikle şunu söyleyebilirim. İnsan bazen çok fazla maddiyat tarafında oluyor. Konsantrasyonumuzu ticarete veriyoruz. İnsani tarafımızı unutabiliyoruz. Dolayısıyla böyle projelerde olmak, bu coğrafyalara bir şekilde gelmek, burada var olmak insani tarafımızı da güçlendirme noktasında ve manevi duygularımızı da canlandırmak için bir ihtiyaç oluyor.

 Bizler de bu anlamlı katkınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
 Ben teşekkür ederim. Umarım bu projeler artarak devam eder. İnşallah, medeniyetin kaynağı suya herkes erişir. Bizleri buralara taşıyan, görmemizi sağlayan herkesin de emeğine çok teşekkür etmek isterim. 

Temennim; herkesin suya erişmesi

Böyle projelerde olmak, bu coğrafyalara bir şekilde gelmek, burada var olmak insani tarafımızı da güçlendirme noktasında ve manevi duygularımızı da canlandırmak için bir ihtiyaç oluyor.