fbpx

BASIN AÇIKLAMASI

6 şubat depremleri 5 Şubat 2024

Hasene International Başkanı Bekir Altaş, Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketinin ilk yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Altaş: “Türkiye ve Suriye’nin bazı bölgelerinde meydana gelen yıkıcı depremin ardından yaşanan felaket durumu henüz sona ermiş değil. Pek çok insan hâlâ derme çatma barınaklarda yaşamakta ve acil insani yardıma ihtiyaç duymakta.” HASENE raporu, geçtiğimiz 12 ay içerisinde bölgedeki Hasene çalışmalarını ve sağlanan yardımları belgeliyor.


İnsani yardım kuruluşu HASENE International tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye ve Suriye’de yaşanan yıkıcı depremlerin üzerinden bir yıl geçmişken, bölgedeki depremzedeler çok zorlu şartlar içerisinde yaşamlarını idame ettiriyorlar. Pek çok insan hâlâ acil durum barınaklarında yaşıyor. Yeniden yapılanma devam ediyor ancak depremzedelerin çoğunun ihtiyaçları hâlâ karşılanamıyor. İnsanların desteğe ihtiyacı sürüyor.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Hasene Başkanı Bekir Altaş: “Deprem felaketinin ilk gününden bu yana HASENE olarak sahadayız. İnsanlara barınma imkânı sağlıyor; sıcak yemek, taze gıda ve diğer günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yardımlarımızla insanların acılarını bir nebze olsun hafifletebiliyoruz, ancak genel durum hâlâ iç karartıcı.”

6 Şubat 2023 tarihinde, 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem Türkiye’nin güneydoğusunu ve Suriye’nin bazı bölgelerini sarstı. Çoğu Türkiye’de olmak üzere on binlerce insan hayatını kaybetti. Yüz binlerce kişi evsiz kaldı ve o zamandan beri bu insanların çoğu derme çatma barınaklarda yaşıyorlar. Neredeyse tüm altyapı, iş yerleri, okullar, hastaneler ve kanalizasyon sistemi kullanılamaz hâle geldi. İmkânı olanlar başka şehirlere taşındı ve akrabalarının yanına yerleşti. Ancak çok sayıda insan deprem bölgelerinde kaldı.