fbpx

6 ŞUBAT 2023 DEPREMLERİNİN ARDINDAN…

6 şubat 7 Şubat 2024

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş merkezli depremler, on binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Geçen bir yıllık süre içerisinde yüreklerdeki acı taze, yürekler ise buruktur. 11 ili etkileyen depremler Suriye’de de etkisini gösterdi ve orada da benzer tablolarla karşılaşıldı. 

 

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

HASENE INTERNATIONAL BÖLGEYİ HİÇ TERK ETMEDİ

Saha çalışmalarını etkin bir şekilde ilerleten Hasene International, depremin birinci yıl dönümünde de deprem bölgesindeydi. Başkan Bekir Altaş öndeliğindeki ekip, çeşitli incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi.


KAHRAMANMARAŞ HASENE KONTEYNER KENTE YERİNDE ZİYARET

HASENE SURİYE KÖY PROJESİ 
6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen Suriye’nin Azez kentinde “Hasene Suriye Köy Kompleksi Projesi” de Hasene’nin gözde projelerinden. Proje kapsamında 108 konut, cami, sağlık ocağı, okul ve su kuyusu içeren bir köy kompleksi inşa ediliyor. Depremin birinci yıl dönümü sebebiyle başkan Altaş ile bereberindeki ekip burada yapılan çalışmaları da yerinde inceledi. Azez’deki halk için de kumanya dağıtımı yapıldı. 

ÖZEL BELGESEL YAYINLANDI
Depremlerin birinci yıl dönümü için Hasene International tarafından hazırlanan deprem özel belgeseli, Hasene International sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

AZİZ HATIRALARI DA UNUTULMADI
İkinci bir filmi de yayına sokan Hasene International, bu filmle “6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin aziz hatıralarına” mesajını verdi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ AYNÎ YARDIMLAR