fbpx

YETİM BULUŞMALARI

Acil Yardım 22 Şubat 2024

Hasene International tarafından “Yetimi Yetim Bırakma” sloganıyla yürütülen ve geleneksel bir hâl alan “Yetim Buluşmaları” ile dünyanın dört bir tarafındaki yetimlerimize sahip çıkıyor, onlarla buluşuyor ve ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bağışçılarımızın ellerinden tuttuğu yetimlerimiz, yarının dünyasına bir umut çiçeği gibi filizlenerek büyüyor.


ETİYOPYA
Etiyopya’nın topraklarında, yüreklerin sıcaklığı, bir armağan gibi dağıtıldı çocuklara. Yetim buluşmasında, yüzlerce gözde, umut çiçekleri açtı. 200 kişilik yemek organizasyonunda davet edilenlerle toplu bir şekilde yemek yenildi. Adak-Akika kapsamında 10 büyükbaş hayvan kesildi. 140 adet dağıtılan kumanya paketleri içerisinde, un, pirinç, ayçiçek yağı, makarna gibi temel gıda malzemeleri yer aldı. Etiyopya’da, sevgi paylaşıldıkça çoğalan bir hazinedir ve bu etkinlik, bu hazineyi gönlünde taşıyan herkesi bir araya getirdi.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

LÜBNAN
Evlerine yapılan ziyaretlerle 20 aileye dokunarak, onların yanında şefkatle duruldu. 105 çocuğa dağıtılan hediyeler onların yüzlerinde gülümsemelere vesile oldu. Yetim buluşmalarında 50 aile misafir edilerek, 120 kişilik yemek organizasyonuyla birlik ve beraberlik sofralara taşındı. Çocuklar palyaço ve çeşitli oyunlarla unutulmaz bir gün yaşadı.
Adak-Akika adına kesilen 2 büyükbaş, ihtiyaç sahiplerine pay edildi. Son olarak, 173 adet içerisinde undan şekere, ayçiöek yağıdan çayına kadar temel ihtiyaç malzemeleri olan kumanyalar dağıtıldı. Bu yardımlarla Lübnan topraklarında umut ve sevgi tohumları ekerek, geleceğe umutla bakmalarını sağladık.

BOSNA HERSEK
Bosna Hersek’in sıcak yüreklerine dokunularak, 11 aile evlerinde ziyaret edildi ve 75 çocuğa umut dolu hediyeler dağıtıldı. Yetim buluşmalarına katılan 50 aile ile birlikte, 120 kişilik yemek organizasyonuyla dayanışmanın ve sevginin sofraları paylaşıldı. Adak-Akika kapsamında 4 büyükbaş hayvan kesilerek dualar tanzim edild. Ayrıca, ihtiyaç sahibi 400 kişiye kumanya dağıtıldı; içeriğindeki un, pirinç, makarna, ayçiçek yağı, şeker, tuz ve bisküvi gibi diğer temel malzemelerle destek olundu. Bu yardımlar, Bosna Hersek topraklarında sevginin, umudun ve dayanışmanın sonsuz izleri bırakıldı.

KAMERUN
Kamerun’un sıcak topraklarında, 110 aile evlerinde ziyaret edilerek yüreklerine dokunuldu, 160 çocuğa umut dolu hediyeler verildi. Yetim buluşmalarına katılan 50 aile ile birlikte bir araya gelinerek sevgi sofraları kuruldu ve 120 kişilik yemek organizasyonuyla dayanışmanın, birlikte olmanın tadı çıkarıldı. Adak-Akika kapsamında, 10 büyükbaş hayvan kesilerek dualar tanzim edildi, bereketi ve sevgisi paylaşıldı. Ayrıca, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan 160 adet kumanya içeriğindeki un, pirinç, makarna, yağ gibi temel gıda malzemeleriyle destek olundu. Bu yardımlar, Kamerun’un topraklarına umudun ve dayanışmanın tohumlarını serpiştirerek, geleceğe umutla bakmalarını sağladı.

FAS
Fas’ta 11 aile evlerinde ziyaret edilerek, 75 çocuğa hediye dağıtıldı. 50 aile yetim buluşmasına davet edilip, 120 kişilik yemek organizasyonu düzenlendi. Adak-Akika kapsamında 5 büyükbaş hayvan kesildi. Ayrıca 135 ihtiyaç sahibine kumanya dağıtıldı; içeriğinde un, şeker, çay, ayçiçek yağı, pirinç, mercimek ve fasulye gibi temel malzemeler bulunuyordu. Çocuklarla birlikte oyunlar oynandı, ihtiyaçları giderildi. Onların mutluluğu gözlerinden yansıyan tebessümlerinde saklıydı. Yetimin elinden tutan her bir bağışçıya selam olsun.

SOMALİ
Ülkede 15 aile ziyaret edilerek yüreklerine dokunuldu ve 200 çocuğa umut dolu hediyeler verildi. Yetim buluşmalarına 100 aile davet edilerek, birlikte sevgi sofraları kuruldu ve 200 kişilik yemek organizasyonuyla dayanışmanın tadı çıkarıldı. Çocuklarla birlikte güzel ve kaliteli zaman geçirildi, ihtiyaçları giderildi. Adak-Akika kapsamında 15 büyükbaş hayvan kesilerek dualar tanzim edildi, bereketi ve sevgiyi paylaşıldı. Ayrıca, ihtiyaç sahibi 300 kişiye kumanya dağıtılarak, içeriğindeki un, pirinç, ayçiçek yağı, makarna, şeker ve tuz gibi temel malzemelerle destek olundu.

ÜRDÜN
Ürdün’de, 120 çocuğa umut dolu hediyeler verilirken, 100 aile yetim buluşmasına katılmak üzere davet edildi. Bu anlamlı buluşmada, 200 kişilik bir sofrada bir araya gelindi. Adak-Akika kapsamında, 12 küçükbaş hayvan dualar eşliğinde kesilerek, bereketin paylaşılması sağlandı. Ayrıca, 200 ihtiyaç sahibine kumanya dağıtıldı. Çocuklarla birlikte oyunlar oynanıp, keyifli anlar paylaşılırken, yüzlerine umut ve neşe yansıtıldı.

SIRBİSTAN
Sırbistan’ın topraklarında, 30 aileye misafir olup yüreklerine dokunuldu ve 90 masum yüreğe umut dolu hediyeler armağan edildi. Yetim buluşmasına sıcak bir davetle 40 aile bir araya getirilerek, sevgiyle dolu bir sofrada birlikte olundu. Adak-Akika’nın bereketiyle 2 büyükbaş hayvanı dualarla kesildi ve paylaşmanın güzellikleri yaşandı. Çocuklara şekerlemeler ikram edilerek iyi vakit geçirmeleri için aktiviteler düzenlendi.
Ayrıca, 120 ihtiyaç sahibine ulaştırılan kumanyalarla, içindeki un, pirinç, ayçiçek yağı, makarna, şeker, tuz, mercimek, çay, salça, baharat, kahve ve fasulye gibi temel malzemelerle kumanyalar hazırlandı.
Bu anlamlı buluşmalarla, Sırbistan’da umudun, sevginin ve dayanışmanın güçlü izleri bırakılarak, geleceğe umutla bakmaları sağlandı.

NİJER
Yetim buluşması, 50 aileye yapılan ev ziyaretleriyle başlayıp, 250 çocuğa hediyeler verilerek devam etti. 100 aileye yetim buluşmasına katılım için davet gönderildi ve bu buluşmada 300 kişilik bir yemek organizasyonu düzenlendi. Etkinlikler kapsamında çocuklarla birlikte kaligrafi sanatı yapıldı ve Adak-Akika çerçevesinde 20 büyükbaş hayvan kesilerek ihtiyaç sahiplerine kumanya dağıtımı yapıldı. Kumanya içeriği ise un, pirinç, ayçiçek yağı, makarna, domates ve şeker gibi temel gıda malzemeleri yer aldı.