fbpx

ALMANYA’DAN AFRİKA’YA KARDEŞ ŞEHİR PROJESİ

almanya 20 Mart 2024

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Viernheim şehri, Batı Afrika’da yer alan Burkina Faso’nun Silly kasabası ile “Kardeş Şehir Projesi”ne imza attı.


İGMG Tarihinde Bir İlk!
İslam Toplumu Millî Görüş camiası bünyesinde gerçekleşen bu proje ile İGMG Rhein Neckar Saar bölgesinde bulunan Viernheim Sultan Ahmet Camii, Burkina Faso’nun Silly kasabasıyla “Kardeş Şehir” unvanını kazandı. Ayrıca bu proje sayesinde İGMG Viernheim şubesi, Viernheim Belediyesi ile daha yakın ve uyumlu bir şekilde çalışma fırsatı buldu.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

İlk İcraat: Silly’deki Caminin Onarımı
 Silly’deki cami, 2400 kişilik cemaati bulunmasının ötesinde, Müslümanların ibadet olanaklarını karşılayamayacak durumda olmasından dolayı onarım ve tekrar faaliyete geçmesi önem arz ediyordu. Kardeş Şehir Projesi kapsamında Viernheim Sultan Ahmet Camii aracılığıyla Viernheim Belediye Başkanı Mathias Baaß’ın da destekleriyle cami onarıma girdi.

YEPYENİ BİR ÇEHRE KAZANDI
Ekim 2023’te başlanan cami onarımı Şubat 2024 itibarıyla tamamlandı. Daha uygun bir hâle kavuştu. Artık çatısı ve duvarları sağlam duruma getirilen camide ibadet etmek mümkün duruma geldi.


VİERNHEİM’DAN BİR BAŞKA ETKİNLİK!
Mültecilere Yönelik Yardımlar Ramazan Dayanışması ile Birleşti
Ramazan ayı vesilesiyle Viernheim Şubesi’nde başta Hasene International Başkanı Bekir Altaş olmak üzere birçok belediye yöneticisi, mültecilerle iftar yemeğinde buluştu.

Ayrıca yurt içinde mülteci yerleşimi olan 107 nüfuslu bir kampta ramazan kumanyası dağıtımı da düzenlendi. Bu etkinliğe Belediye Başkanı Mathias Baaß da katılarak teşekkürlerini iletti.