fbpx

HASENE, BALKANLARDA MÜLTECİLERLE İFTARDA BULUŞTU

balkanlar 25 Mart 2024

Hasene International, Ramazan ayı kapsamında Balkanlarda iftar programı düzenledi. Dernek başkanı Bekir Altaş’ın da katıldığı iftar programlarının ilki Bihaç Mülteci Lipa Kampı’nda gerçekleşti. 


1500 Kişilik Bihaç Mülteci Kampında İftar Programı

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Bosna Hersek’in kuzey batısında bulunan sınır kenti yakınlarındaki mülteci kampındaki iftar programına çoğunluğunu Suriyeli ve Afganlıların oluşturduğu göçmenler katıldı. İftar yemeğinde Hasene Internatioanl Başkanı Bekir Altaş ile IGMG Bakanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç’in de bulundu. İftara, Birleşmiş Milletler Göç organizasyonu (IOM) Bosna Hersek Kamp Koordinasyonu ve Yönetimi Başkanı Kenan Keseroviç’in de katıldığı görüldü. Burada bir konuşma yapan Altaş, evlerinden kilometrelerce uzakta olmanın ne demek olduğuna vurgu yaptı, umudun her zaman var olduğunu söyledi. Altaş, buradaki kültür çeşitliliğine de değindi. “Hep birlikte, karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı bir toplum inşa edelim” dedi.

Bihaç Mülteci Kampı Hakkında

Bihać şehri, Bosna’nın kuzeybatısında yer alıyor ve Hırvatistan ile sınır komşusu. Avrupa Birliği sadece birkaç kilometre uzakta başlıyor. Sokaklarda birbirleriyle Farsça, Peştuca, Bengalce veya Arapça konuşan çok sayıda yabancıyı görebilirsiniz. Mülteci kampının etrafı tel çitlerle çevrili. Bihać’tan yaklaşık 170 kilometre uzaklıktaki yol, Sırbistan’a geçiyor. Nehir, Hırvatistan ve Avrupa Birliği ile sınırı oluşturuyor. (Alıntı: taz.de)

Saraybosna Hasene Kurumsal İftar Programı

Saraybosna’daki iftar programına ise başta bağışçılar ve destekçiler olmak üzere çok sayıda misafir katılım sağladı. İftar  programında, vakfın yürütüldüğü projeler hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı. Gelen misafirlere projeler hakkında bilgi verildi, fikir alışverişinde bunuldu. 

Kosova Priştine Hasene Çadırı İftar Programı

500 kişiden fazla katılımcının yer aldığı iftar programında gelen misafirlere dernek başkanı Bekir Altaş, açıklamalarda bulundu. Altaş, gerçekleştirilen iftarın, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ve böylesi bir kalabalıkla bunun çok daha fazla anlam kazandığını belirtti.

Üsküp Hasene Kurumsal İftar Programı

Düzenlenen iftar programında özellikle yetimlerle bir araya gelinerek onlara hediyeler takdim edildi. Birlik ve beraberlik duygusunun pekiştiği iftar programında dernek başkanı Bekir Altaş, tüm davetlilere teşekkürlerini iletti.