fbpx

DRK ve HASENE’DEN, LUDWIGSHAFEN’DAKİ MÜLTECİ YERLEŞİMİNE YARDIM ELİ

afganistan 28 Mart 2024

Hasene International ve Alman Kızılhaç’ı (Deutsches Rote Kreuz), Ludwigshafen’daki mülteci yerleşiminde iş birliğine imza attı. İki kurum, gerçekleştirdikleri ortak proje ile savaş mağduru ailelere umut oldu.


Yapılan iş birliği kapsamında 2 farklı yerleşimde 3 spor salonunda Suriye, Afganistan, Afrika ve Ukrayna kökenli mültecilere 250 adet Ramazan kumanyası dağıtıldı. Bu paketler, kamptaki ihtiyaç sahiplerine DRK Ludwigshafen kamp sorumlusu Mutlu Acar ve ekibi tarafından ulaştırıldı.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Bayram Coşkusu Mülteci Kampında: 120 Çocuğa Şeker, Çikolata ve Balon Hediyesi

Bayramın ikinci gününde, yerleşim yönetimi tarafından yapılan etkinlikte 120 çocuğa şeker, çikolata ve balon hediye edilerek onlarla vakit geçirildi. Amaç ise, çocukların bayram sevincine katkı sağlamak ve bulundukları ortamı bayrama uygun hâle getirmek. Öte yandan 19 farklı ülkeden gelen mültecilerin çoğu zorunlu göçen savaş mağdurlarından oluşuyordu.

Ludwigshafen’de İhtiyaç Sahiplerine Destek Devam Edecek
DRK Vorderpfalz ve Hasene International Rhein Neckar Saar bölgesi gelecekte de ortak çalışmalar yaparak Ludwigshafen’deki ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edeceklerini duyurdu. Bu iş birliği, mültecilerin hayatlarına dokunmaya ve onlara umut olmaya devam edecek.