fbpx

HASENE’DEN FAS’A YARDIM ELİ UZANMAYA DEVAM EDİYOR

çadır 17 Nisan 2024

Hasene International, 9 Eylül 2023’te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından ülkeye yaptığı yardımlarına devam ediyor. 


HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Depremin yıkıcı etkilerinden yüzlerce vatandaş etkilenmiş; Hasene ise bölgeye ulaşan ilk yardım kuruluşlarından biri olmuştur.

14 Köydeki Yaklaşık Bin 500 kişiye Ulaşıldı

Hasene International, depremin ilk günlerinden itibaren saha çalışmalarını yürüten bir arama kurtarma ekibiyle birlikte bölgedeki faaliyetlerini sürdürdü. Hasene International’dan Murat Sevinç’in koordinasyonunda, aralarında Hasene International görevlisi Selman Duran’ın da bulunduğu 7 kişilik ekip, 7 gün boyunca bölgede çalışmalarına devam etti ve aynı zamanda depremzedelere temel ihtiyaçlarını karşılayan kumanyalar dağıttı.

Şubat 2024’te ise Hasene, 14 köye 300’er adet çadır, uyku tulumu, jenaratör göndererek yaklaşık 1500 kişiye, barınma ve yaşam koşulları sağladı. Ayrıca, geçtiğimiz Ramazan ayında bu ailelere kumanya dağıtımı gerçekleştirildi.

Çadırların Ardından Sıra Kalıcı Projelerde
Depremin etkilediği bölgelerde yapılacak projeler arasında, evlerin onarımı, su tesisatlarının yenilenmesi ve su kuyularının açılması gibi çalışmalar bulunuyor. Ayrıca, depremde yaşamını yitiren ailelerin çocukları için yetim projesinin de adımları atıldı.