fbpx

Hasene Derneği “Yeniden Yaşam Atölyeleri” düzenliyor

Kıbrıs 29 Nisan 2023

Hasene Derneği, Kıbrıs Muhit Vakfı ile birlikte afet göçmeni çocukların ruh sağlığı için “Yeniden Yaşam Atölyeleri” düzenliyor

 

Hasene Dereği, Kıbrıs Muhit Vakfı ile birlikte 6 Şubat depreminin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göç eden afet göçmeni çocukların ve ailelerin ruh sağlıklarının iyileştirilmesine ve sosyal entegrasyonlarının hızlandırılmasına yardımcı olmak için “Yeniden Yaşam Atölyeleri” geliştirdi.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Hasene Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirilen projede, çocuklar değerler eğitimi, sanat ve oyun yoluyla terapi görmekte, yeni hayatlarına entegre olmaları desteklenmekte ve özel desteğe ihtiyaç duyanlar pedagoglar ve çocuk gelişimciler tarafından desteklenmektedir. Aileler ise, aile programı kapsamında ziyaretler edilip, risk ve ihtiyaç analizi yapıldıktan sonra ihtiyaca göre tedarik ve eğitimler planlanmaktadır.

Lefkoşe Surlariçi bölgesi odaklı bir biçimde, Mayıs ve Haziran aylarında, 2 aylık bir süre boyunca öğle yemeği ile başlayıp, okul derslerine destek ve etkinliklerle gerçekleştirilen proje, 9-13 yaş aralığındaki toplam 36 çocuk ve ailelerine destek sağlamaktadır. Projede, alanında uzman 3 öğretmen, 1 PDR (Pedagojik Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) uzmanı ve gönüllüler görev almaktadır.

Bu proje ile, afet göçmeni çocukların hayatlarına olumlu bir etki bırakarak, onların geleceğine umutla bakmalarını sağlamak hedefleniyor.