fbpx

Winternoodhulp aan de Turkmenen uit Bayırbucak

23 Şubat 2016

WINTERNOODHULP

De winternoodhulp van Stichting Hasene heeft veel landen en provincies bereikt. Eén van deze provincies is Aksaray. Naar deze provincie zijn er zijn 400 dekens, 400 winterjassen, 400 huispakken en 400 laarzen gestuurd. Cem Elibol, de vertegenwoordiger van Hasene in Aksaray heeft ons bericht over de werkzaamheden.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Elibol gaf aan dat het grootste deel van de hulpgoederen uitgedeeld waren. De hulp ging voornamelijk aan de Turkmenen uit Bayırbucak.

Elibol zei: “De Turkmenen uit Bayırbucak zijn de laatste drie maanden naar Aksaray gekomen. Doordat de oorlog de laatste dagen de grens Turkije-Syrië heeft bereikt zijn er duizenden Turkmenen die in dat gebied wonen naar Turkije gevlucht. Ze worden bij de douane geregistreerd en krijgen een tijdelijke identiteiskaart. De dorpen van deze mensen die van landbouw leefden zijn gebombardeerd. Ze konden niets anders doen dan vluchten. De meesten van hen zijn familie van elkaar. Ze spreken heel goed Turks. 80% van de vluchtelingen zijn analfabeet. Ze hebben allemaal zes of zeven kinderen. Sommige kinderen zijn bij hun opa omdat ze geen vader meer hebben. Ik kan zeggen dat wij de eersten zijn, die hulp aan deze vluchtelingen hebben verleend. De kinderen waren vooral blij met de laarzen. Ze liepen in de kou zonder sokken op slippers. Wij hebben hen geholpen met het aantrekken van de laarzen. Voor de baby’s willen ze luiers en babyvoeding.”

IMG_3979 IMG_4058 IMG_4092 IMG_4166