fbpx

Winterhulpmiddelen aan Syrische vluchtelingen in Altindag te Ankara

24 Mayıs 2016

Als onderdeel van urgente winter benodigdheden voor Syrische Vluchtelingen, heeft Hulporganisatie Hasene hulppakketten afgeleverd in Altindag Kucuk Moskee te Ankara. Gedurende de campagne, hebben 500 families dekens ontvangen, terwijl kinderen hun nieuwe winterjassen, laarzen en trainingspakken kregen. Omer Soyleyenoglu, vertegenwoordiger van HaseneTurkije en Fahri Eyeci, Provinciaal vertegenwoordiger van Ankara, waren actief betrokken bij de organisatie.

Samen met vele andere Hasene vrijwilligers hebben Serdar Cora, van het hoofdkantoor van Hasene, en Muhammed Unal, vertegenwoordiger van Hasene in België, ook deelgenomen aan het project.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Ömer Söyleyenoglu, van Hasene Turkije, zei: ”Miljoenen mensen lijden  door de oorlog in Syrië. We voeren onze hulpacties door heel Turkije uit, we voorzien de vluchtelingen van winterkleding en dekens.

Deze vluchtelingen zien Turkije als een schuilplaats en proberen te leven in moeilijke omstandigheden in verschillende provincies.”

”Als het een kind lukt om warm te blijven, en zonder rillingen te slapen, dan is dat het belangrijkste voor ons.”

De vluchtelingen die hulp hebben ontvangen, waren pas een paar maanden geleden uit Syrië gevlucht, Muhammed Unal zei: ”Alle mensen die wij hebben geholpen waren Syrische vluchtelingen. Ze wonen in achterbuurten. De kinderen van de Syrische vluchtelingen krijgen Koran les in de moskee waar we de hulppakketten hebben uitgedeeld. De jonge vluchtelingen hebben ons ook geholpen met het dragen en uitdelen van de hulpmiddelen.

We hebben kinderen van laarzen voorzien. Hun dankbaarheid was van hun gezicht af te lezen. Het is belangrijk dat de kinderen zich warm kunnen houden en dat ze vooral tijdens het slapen niet koud hebben. Ik ben zo blij dat ik ze heb kunnen helpen.”

Fahri Eyeci, beambte van Organisatie Hasene Ankara, die de distributie van hulpmiddelen organiseert, zei: ”We hebben onze hulpmiddelen afgeleverd in de moskee. Daarvoor hadden we al een aanvraag gedaan, en we kregen toestemming vanuit het kantoor van de Moefti.

De vluchtelingen waren werden met twee bussen van de gemeente Ankara naar de moskee gebracht.

Omdat het aantal hulpmiddelen niet heel veel was kreeg niet iedereen dezelfde spullen. Met andere woorden, terwijl sommige kinderen winterlaarzen ontvingen, kregen anderen een winterjas. Er waren heel veel kinderen, en elk van hen heeft een item gekregen.”

Meer dan 150 duizend vluchtelingen zijn gevestigd in de hoofdstad

Eyeci heeft ook gezegd dat de vluchtelingen zielsgraag naar de hoofdstad wilden komen, in de hoop om winterbenodigdheden te ontvangen.

Hij vertelde ook dat ze hulpmiddelen brachten naar degenen die urgent hulp nodig hadden:

”Omdat Ankara de hoofdstad is, willen vluchtelingen in dat gebied  huisvesten. Volgens officiële archieven leven er meer dan 150 duizend vluchtelingen in Ankara. Na Keçioren, is Altindag de op één na grootste district van Ankara, en bijna tachtig procent van de vluchtelingen in Ankara wonen in Altindag.

Ze zijn gesettled in de huizen die geëvacueerd waren door de stedelijke hervormingsproject in het district.

Elk huis huisvest ongeveer drie tot vier families. Ze betalen ook de huur.

De grootstedelijke gemeente van Ankara ondersteunt de vluchtelingen met eten en kolen, echter, niet alle mensen kunnen profiteren, omdat er zoveel hulpbehoeftige mensen zijn. Er zijn families die ver onder de normale levensstandaarden leven.

Zo zijn er mensen die niets te eten hebben in hun huizen. In de weekenden gaan we naar zulke families en bepalen de aard en de hoeveelheden van hun benodigdheden. We hebben ook ons best gedaan om deze vluchtelingen te helpen met voedselpakketten en offervlees.

We hebben huizen bezocht wiens bewoners verwarming, ovens en dekens nodig hadden en hebben ze daarvan voorzien.”

Eyeci voegde toe dat de stad reeds zijn capaciteit heeft overschreden om vluchtelingen op te vangen. Hij heeft ook alle donateurs van Hasene bedankt : ”De hulpmiddelen zijn geleverd bij degenen die deze het hardst nodig hadden. Ik bedank onze broeders en zusters in Europa die hebben gedoneerd en onze Organisatie Hasene.”

_DSC_8673 _DSC_8759 _DSC_8851 _DSC_8855 _DSC_8874