fbpx

Gesport voor het goede doel

25 Ağustos 2016

Gesport voor het goede doel

Het Jongeren Sport Het jongerensporttoernooi georganiseerd door de Jongerenafdeling van IGMG, regio Keulen, filiaal Eitorf is afgerond. 

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

De jongeren hebben tijdens dit evenement dat naar goede gewoonte elk jaar wordt georganiseerd, gesport voor het goede doel.

16 teams namen deel aan het toernooi dat plaatsvond in een sporthal in Eitorf.

De ploegen waren afkomstig van zowel Keulen als van de deelstaat NRW, onder andere van Aachen en Bonn.

Het toernooi was een bijeenkomst van verschillende nationaliteiten en verschillende verenigingen. De opbrengst van het toernooi werd aan de Stichting Hasene geschonken voor de realisatie van een waterput in Afrika.

 Burak Yilmaz, de voorzitter van de jongerenafdeling van filiaal Eitorf, benadrukte het doel van het toernooi; ‘Dankzij dit toernooi krijgen we de kans tot kennismaking met onze broeders van andere verenigingen, als uitnodiging tot liefdadigheid. Onze bijeenkomst heeft een betekenis. We kregen positieve feedback van onze Albanese vrienden; ”We danken jullie omdat jullie ons voor een mooi doel hebben samengebracht en ons hebben aangezet tot liefdadigheid. We hebben zowel kennis gemaakt, als genoten en bijgedragen aan het goede doel.” Een van de ploegen bestond uit vluchtelingen. We organiseren dit toernooi sinds 10 jaar. We zien dit toernooi niet als het doel, maar enkel als een middel om aan te zetten tot liefdadigheid. De opbrengst van deze toernooien werd besteed aan het volgende; 8 offers voor het offerfeest in 2007, een waterput in Afrika in 2009, cataractoperaties in 2011, het onderwijscentrum van ons filiaal in 2013, prothese operaties in 2014 en 5 dozen levensmiddelen in 2015.

Sinds 2011 besteden we de opbrengsten aan het goede doel via de Stichting Hasene.’

De opbrengst van het toernooi van 2016 wensen ze te besteden aan de realisatie van een waterput deelde Yilmaz mee en vervolgde: ‘Het gezegde van de Profeet ‘De beste mens is diegene die het nuttigst is voor de mensheid’ is onze motto. We hebben dit toernooi georganiseerd opdat het een permanent evenement zou zijn.’ De winnende ploegen zijn Dirilis Eitorf, Albanese Moskee Troisdorf, DITIB Köningswinter en IGMG Eitorf.

_2016-04-14 15.39.36