fbpx

Warme maaltijden uitgedeeld aan 600 Syrische vluchtelingen in Ankara

11 Ocak 2017

In de gemeente Altindag in Ankara werden warme maaltijden uitgedeeld aan 600 Syrische vluchtelingen waaronder weeskinderen, gehandicapten, weduwen en bejaarden.  De bedeling werd georganiseerd door de plaatselijke vertegenwoordiging van Hasene in Ankara. De hulporganisatie Hasene, waarvan de hoofdzetel gevestigd is in Duitsland, organiseert verscheidene projecten en campagnes in verschillende landen waaronder het weesproject en het waterputtenproject.

Fahri Eyeci, hoofd van de plaatselijke vertegenwoordiging in Ankara, nam deel aan de bedeling en evalueerde het project: „In de hoofdstad Ankara leven ongeveer 200.000 vluchtelingen. De meeste vluchtelingen bevinden zich in de gemeente Altindag. We komen hier in aanraking met verschillende mensen en toestanden. Kinderen van vluchtelingen die blootsvoets rondlopen, moeders die thuis niets hebben om te koken, vaders die een ledemaat missen. Dit zijn allemaal beelden die ons raken.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Dankzij de steun van een liefdadige zakenman hebben wij de behoeftigen een warme maaltijd kunnen aanbieden. Ongeveer 600 vluchtelingen kregen een maaltijd dat bestond uit gestoofd vlees, rijst, brood en karnemelk. De maaltijden werden klaargemaakt in een studentencomplex om daarna uitgedeeld te worden aan de Meisjes Koranschool Ali Ersoy, waar vooral weeskinderen les krijgen. Zowel de weeskinderen als de weduwen, gehandicapten en behoeftigen in de buurt hebben een maaltijd ontvangen.”

“De humanitaire hulp die Hasene biedt in meer dan 100 landen in de hele wereld, is gebaseerd op de heilige raad van de Profeet (vzmh); “Degene die slaapt met een volle maag, terwijl zijn buur honger lijdt, behoort niet tot één van ons”. Juist hierom tracht Hasene als een Ansaar op te treden voor de vluchtelingen;” vertelt Eyeci en gaat verder: “Dergelijke werkzaamheden in een land als Turkije waar 3 miljoen vluchtelingen worden opgevangen zijn van groot belang. Die ene warme maaltijd zal de problemen van de behoeftige vluchtelingen niet oplossen, maar het kan wel een teken van hoop zijn. Eén enkele warme maaltijd geeft blijk dat wij hen niet zijn vergeten en dat wij hen steunen. Dit is van groot belang voor hen om voort te gaan met hun leven. Laat ons niet vergeten dat vluchtelingen een grote toets doorstaan. Wij daarentegen worden getoetst met de vluchtelingen in het kader van de heilige raad van de Profeet (vzmh); “Degene die slaapt met een volle maag, terwijl zijn buur honger lijdt, behoort niet tot één van ons”. Het geluk en de hoopvolle blikken van de kinderen die in de rij stonden voor een warme maaltijd betekenden veel voor ons. Wij hebben de groeten en de gebeden mogen ontvangen van de moeders die een maaltijd afhaalden.”

_tuerkiye-ankara_acil-yardim_2016-1 _tuerkiye-ankara_acil-yardim_2016-3 _tuerkiye-ankara_acil-yardim_2016-5