fbpx

AFRİKA

Acil Yardım 7 Mart 2019

“Yapılan yardımlar bir umudu temsil ediyor.”

Hasene International derneği acil yardım çağrısı kapsamında Sierra Leone’de birtakım çalışmalarda bulundu.

Hasene International derneği tarafından Acil Yardım Kampanyası kapsamında Sierra Leone’de yürütülen çalışmalara Hasene Hollanda Vakfı Başkanı Mehmet Yaramış ve yönetiminde Hüseyin Karataş, IGMG Kuzey Hollanda Gençlik Teşkilatı’ndan Emir Said Bağcı ve Yusuf Çiçek katıldı.
Hasene Hollanda Vakfı Başkanı Mehmet Yaramış şunları paylaştı: “Hafızlık icazet merasimi ve yetim buluşması kapsamında güzel bir program icra edildi. 100 yetim, 800 talebe ve aileler vardı programda. Burada aynı zamanda 28 hisse adak akika kurbanı kestik ve ikram ettik. 12 hafıza icazet sertifikalarını takdim ettik.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Acil yardım kapsamında dört şehirde 700 kumanya paketi dağıttık. Kumanyalarla 7 binden fazla kişiye ulaştık. Toplamda 99 hisse adak, akika ve şükür kurbanı kesip dağıtarak binlerce kişiye ulaştık. Konyaspor futbolcusu Mustafa Yatabare’nin Sierra Leone’de yaptırdığı camiyi ziyaret edip, cemaatle bir araya geldik.

Okul, yetimhane, pirinç tarlası, sağlık merkezi, solar enerji, depo, kiralanan tarla, şadırvan, su kuyuları gibi konulara dair buradaki çalışmaları yetkililerle değerlendirdik. Sağlık çalışmaları kapsamında götürdüğümüz ilaçları yetimhaneye teslim ettik.
Erkeklerde olan, doğuştan gelen bir hastalığın tedavisi için gerekli görüşmeleri yaptık. İleriki haftalarda bu çalışma da gerçekleşecek. Tespit edilen 300 hastanın ameliyatları yapılacak. Ayrıca kurumlarımızdan öğrencilerin buradaki yetimlere verilmek üzere gönderdiği hediyeleri yetimlere tevdi ettik.

Acil yardımları Makkani, Komalou, Waterloo ve Freetown’da yaptık. Kurbanları da bu şehirde kesip, ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Mustafa Yatabare’nin yaptırdığı cami Waterloo’nun Rutifunk kasabasında bulunuyor. Orayı ziyaret ettik. İcazet programı ve yetim buluşması ise Lungi şehrinde gerçekleştirildi. Çalışmaları yürütmek için ülke içerisinde ekstra 1.000 km yol kat ettik.

20 €
Soğuktan Üşüyene Kuraklıktan Etkilenene
5002

Acil Yardım Çağrısı

0

“Bizleri unutmadınız” dediler

Sierra Leone dünya genelinde en az kalkınmış ülkelerden birisi. Savaşın etkisi halâ var. İnsanlar yumuşak huylular ve anlayışlılar. Dağıtımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Dağıtım yaptığımız gıda paketleri 25 ila 30 kg arasında idi ve içeriği; pirinç, şeker, soğan, çorbalık ve tuztan oluşuyordu. Toplam 700 gıda paketi dağıttık.

İnsanlar yardım almak için çok çaba sarfediyorlar. Ellerine dağıtım kartı verilmişti. Genelde yardım almaya gelenler kadınlar, yaşlılar ve çocuklar. Makkeni’de yardım almaya gelen yaşlı ve nurani bir amcamız yardım gönderenlere samimi ve içten dualar etti, “Bizleri unutmadınız.” diye konuştu.
Mustafa Yatabare’nin yaptırdığı camide elimize bir mektup verdiler; bu mektupta anlamlı bir çalışmaya aracı olunmasından dolayı teşekkür ettiler ve memnuniyetlerini dile getirdiler. Hasene’ye ve yardımseverlere de çokca dua ediyorlardı mektupta.
Lungi Belediye Başkanı Muhammed Sarbu ile görüştük. Eğitim bakanlığından talim ve terbiye direktörü ile görüşmelerimiz oldu. Hasene’nin çalışmaları devlet ricali tarafından da övgüyle söz ediliyor. Hafızlık programından ilk mezunların verilmesi, bu mezunların toplumda model olacağı gibi söylemlerde bulundular. Konuşmalarda Hasene’nin eğitim çalışmalarının ülke için rol model olacağının altı çizildi.

Yapılan yardımlar ülke için bir umudu temsil ediyor. Mazlum ve mağdurların yalnız olmadıkları, onları düşünen birilerinin olduğu mesajını veriyor. Ve bütün bunların karşılık beklemeden yapılması karşısında onur duyuyorlar. Ülke nüfusunun % 70’ini Müslümanlar oluşturuyor. Ülke 12 sene iç savaşın kıskacında kalmış. Kaotik süreçten dolayı insanlar kendi karınlarını doyurmanın, kendi ihtiyaçlarını gidermenin derdine düşmüşler. ‘Gecekondu’ diyebileceğimiz yerlerde yaşayanlar ihtiyaç açısından ciddi mağdur durumdalar. Bizim aklımıza gelen gecekondular buradakilere oranla saray sayılır.

Eğitim alanında yapılacak her çalışma büyük önem arzediyor, sağlık noktasında da yapılacak çok iş var. Ülke coğrafi olarak yeşil ve verimli arazilere sahip. Biz burada 15 senelik bir arazi kiraladık ve bu araziyi köylüler işliyor. Geçen sene 4,5 ton pirinç çıkmış. Her biri 50 kiloluk, 90 torba pirinç. Bunların 10 torbasını köylüler alıyor, geriye kalnını yetimhaneye getiriyorlar.

Avrupa’da yaşayan insanlar hâllerine çok şükretmeliler, sahip oldukları nimetlerin kıymetini bilmeliler ve paylaşım noktasında daha istekli olmalılar.”