fbpx

Kurban Kampanyası 2020

Kurban 30 Haziran 2020

Kurbanın hikmeti paylaşmaktır

Hasene 2020 Kurban Kampanyası’nı başlattı. Koronavirüs sebebiyle oluşan tüm zorluklara rağmen kampanya bu yıl da gerçekleşecek. Bu yılki kampanyanın sloganı “Kurbanın hikmeti paylaşmaktır.” Hasene International e.V. Başkanı Mesud Gülbahar ile yeni tamamlanan Zekât Fitre Kampanyası’nı ve devam etmekte olan Kurban Kampanyası’nı konuştuk.

Zekât Fitre Kampanyası nasıl geçti?

Normalde zekât çalışmalarımız yılın her anı devam eden bir çalışmadır. Bağışçılarımız bilhassa ramazan ayında bir yılın muhasebesini yaptıkları ve ramazan ayının bereketinden istifade etmek istedikleri için zekât bağışlarını bu ayda yoğunlaştırıyorlar. Kampanyamız dünyayı etkisi altına alan koronavirüse bağlı kısıtlamalara rağmen başarılı bir şekilde geçti. Kampanyamız başından beri başarılı bir şekilde ilerledi ve nihayetinde hedeflerimizi yakaladık. Yapılan bağışlar gösteriyor ki, çalışmalarımızla bağışçılarımızda bir güven oluşturmuşuz. Önümüzdeki zekât kampanyasına kadar (2021 ramazan ayı) zekâtların dağıtımı ile alakalı projelendirmelerimiz olacak.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Ülkeden ülkeye farklılık gösterecek nitelikte mikro projelerle insanları zekât alan konumdan zekât veren konuma taşımayı, insanları ayağa kaldıran çalışmalara destek vermeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz sene yaptığımız gibi bu sene de yeteneği olan ama imkânı olmayan, muhtaç durumdaki insanlara atölye, iş makinası, tarım aletleri vb. konularda yaşam desteği vererek zekâtları en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefliyoruz. Ülkedeki ihtiyaçlara ve sıkıntılara göre, her ülkeyi ayrı ayrı değerlendirerek bu çalışmaları sürdüreceğiz. Buradaki gelişmeleri aynı zamanda bağışçılarımızla paylaşacağız. Kumanya Kampanyası’ndan sonra Zekât Fitre Kampanyası’nı da başarılı bir şekilde tamamladık. Bizim için zor olan bir yılı, Kurban Kampanyası’nda da hedeflerimizi yakalayarak tamamlamak istiyoruz.

110 €
Kurban İle Kardeşlik Sürsün
5019

Kurban

0

“Kurbanın hikmeti paylaşmaktır” sloganı ile vermek istediğiniz mesaj nedir?

Dünya genelinde insanlar olarak birbirimizle dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma içerisinde olmamız gerektiğini koranavirüs döneminde bir kez daha anladık. Bu salgın gösterdi ki, binlerce kilometre ötede cereyan eden bir vaka gelip bizi bulabiliyor. Sıkıntılarımız ve sorunlarımız ortaklaşabildiği gibi, bunlara dair çözümlerimiz de müşterekleşebilir. Birbirimizle kenetlenerek, yardımlaşarak, paylaşarak, elinde olanın olmayana vermesi, paylaşması suretiyle sıkıntıların üstesinden gelebiliriz. Bu sloganla Kurban Kampanyası üzerinden yardımlaşmayı ve paylaşmayı hatırlatmak istedik. İnsanların bu duygu ve düşüncelerle bağış yapmalarını murat ediyoruz. Kampanyayı bu slogan üzerinden anlatıyoruz ve tanıtıyoruz.

Bu seneki kampanyadaki hedefiniz nedir?

Bu sene çalışmalarımızın 10. yılı. Kendimize hedef olarak koyduğumuz 202.020 kurban bağışını toplayarak, 100 ülkede, 500 gözlemci nezaretinde milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Hedeflerimizi yakalayabilmek için bölge bölge temsilcilerimize hedef verdik ve bunların takibini yapıyoruz.

Koronavirüs sebebiyle çalışmalarınız aksıyor mu? Ülkelere gözlemci gönderebilecek misiniz?

Kurban bağışı toplama süreci ile ilgili bir yoğunluğumuz oluyor. Diğer taraftan koronavirüsün yol açtığı sıkıntılardan dolayı çalışma yapacağımız ülkeleri daha yakından takip etme durumu söz konusu.
Şu an yoğun bir şekilde kurban komisyon toplantılarımızı yapıyoruz. Kurban Kampanyası’nı yürüteceğimiz ülkelerdeki partner kurumlarımızdan iki konsept istedik. Birinci olarak; bizi geliyormuş gibi kabul edip, koronavirüsten dolayı ülkelerinde alınan tebirler, önlemler, yasaklar ve sınırlamaları da değerlendirerek kurbanlıkların kesim ve dağıtımlarının nasıl yapılacağı hususunda konsept talep ettik. Partner kurumlardan beklediğimiz ikinci konsept; gözlemcilerimizi gönderemediğimiz durumda bu çalışmaların nasıl yapılacağı hususuna dair. Malum, kurbanlıkların belli bir süre içerisinde kesimlerinin yapılması gerekiyor. Zamanla yarışarak bu çalışmaların yapılması gerekiyor.

Zaten yoğun olan bu çalışmaya bir de koronavirüs sebebiyle gelecek kısıtlamalar eklenince zorluk daha da artıyor. Ama Allah’ın izni ile bu iki konsepti değerlendirip ona göre, ülkelerin kendi şartlarını da dikkate alarak çalışmalarımızı hakkıyla tamamlamayı hedefliyoruz.
Koronavirüs sebebiyle oluşan kısıtlamalar yavaş yavaş kalkıyor. Ama diğer taraftan ikinci bir dalgadan da söz ediliyor. Tarihler yaklaştıkça çalışmaların seyri daha da netleşecek. Bağışçılarımız bizi takip etsinler. Ülkelerden gelen konsepti değerlendirip, çalışmalarızın seyrini kendileriyle paylaşacağız. Gözlemcilerimizin gidememesi durumunda dahi ülkelerde altyapılarımız mevcut ve kurban kesim ve dağıtımlarını o şekilde yapmayı planlıyoruz. Örneğin Balkan ülkelerinde altyapımız sağlam, Türkiye’de hakeza öyle. Sürecin nasıl ilerlediğine bakıp, ona göre adım atacağız.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Koronavirüs sebebiyle dünyada birçok organizasyon iptal oldu. Uluslararası toplantılar, konferanslar, kültür sanat etkinlikleri, spor müsabakaları, parti kongreleri vs. iptal oldu. Hayat bir nevi durdu. Ama mazlum ve mağdurlar zaten zor durumda hayatlarını sürdürüyorlar. Bu sürecin onları bir kez daha mağdur etmemesi için gayret gösteriyoruz. Bu çalışmanın nihai hedefi mazlum ve mağdurlar. Onların dualarını almak, yüzlerinde tebessüme vesile olmak, ufak da olsa ihtiyaçlarına karşılık verebilmek en büyük mutluluğumuzdur. Bizler elçi olarak bu çalışmaları yürütüyoruz. Bağışçılarımızın bizlere güvenini korunması gereken bir emanet olarak değerlendiriyoruz.

FOTOĞRAF GALERİSİ