fbpx

Hasene, Lipa Göçmen Kampındaki Mültecilere Yardım Elini Uzatıyor

Acil Yardım 21 Ocak 2021

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Hasene, Hırvatistan sınırındaki Bihaç şehri yakınlarında bulunan, Lipa göçmen kampında yaşayan mültecilerin battaniye, kışlık ayakkabı ve sıcak yemek ihtiyacını karşılayacak.

20 €
Soğuktan Üşüyene Kuraklıktan Etkilenene
5002

Acil Yardım Çağrısı

0

Hersek’in Hırvatistan sınırındaki Bihaç şehri yakınında bulunan “Lipa” göçmen kampında 23 Aralık‘ta çıkan yangının ardından açıkta kalan 1000’e yakın göçmenin yaşam koşulları, kar yağmasıyla daha da ağırlaştı. Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Hasene (Hasene International e.V.) yardıma muhtaç olan insanların hayatta kalma mücadelesine kayıtsız kalmadı.

BÖLGEYE BİR TIR BATTANİYE VE KIŞLIK AYAKKABI

Hasene International e.V. Başkanı Mesud Gülbahar “Her sene kış aylarında geleneksel hale getirdiğimiz Acil Yardım Çağrısı ile bu sene yine farklı ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracağız.” dedi.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Gülbahar, farklı ülkelere yapılacak insani yardımlarla, “özellikle mülteci kamplarında yaşayan insanların mağduriyetini bir nebze olsun gidermeye çalışacağız” ifadelerini sözlerine ekledi. Lipa göçmen kampında yaşayan mültecilerin soğuk kış aylarında savunmasız kaldığına dikkat çeken Gülbahar, bölgeye öncelikle bir tır battaniye ve kışlık ayakkabı göndermeyi ve mültecilere sıcak yemek dağıtmayı planladıklarını aktardı.

NE OLMUŞTU?

Hırvatistan sınırındaki Bihaç şehri yakınında bulunan “Lipa” göçmen kampında çıkan yangının ardından yaşam koşullarını destekleyemeyen kamp boşaltılmıştı. Alternatif kamp olarak düşünülen Saraybosna yakınındaki bölgede yaşayan halkın tepkisi üzerine göçmenler tekrar Lipa kampının olduğu bölgeye getirilmişti. En son Bosna Hersek ordusu Lipa’nın olduğu bölgeye askeri çadırlar kurarak kampı tekrar kurmuştu.

İçinde bulundukları olumsuz koşullara dikkat çekmek isteyen göçmenler, Kızılhaç Bihaç tarafından dağıtılan sıcak yemeği kabul etmiyorlardı.