fbpx

Bosna Hersek’teki Mültecilere Acil Yardım

Acil Yardım 28 Ocak 2021

Bosna Hersek’in Bihaç şehrinde Lipa Kampındaki mültecilere yardımda bulunduk

Hasene derneği Bosna Hersek’in Bihaç şehrinde bulunan Lipa Mülteci Kampı’ndaki mültecilere acil yardımda bulundu. Kamptaki mültecilere 1.000 adet kışlık battaniye ve 1.000 adet kışlık bot yardımı yapıldı; ayrıca 7 gün boyunca iki öğünden oluşan sıcak yemek yardımı yapılacak.

“BU İNSANLAR BİR UMUDUN PEŞİNDEN BURALARA KADAR GELMİŞLER”

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Dağıtımları organize eden Hasene Balkanlar bölge temsilcisi Enver Eminoviç çalışmaları yağış altında yaptıklarını ve mültecilerin zor yaşam şartları içerisinde hayata tutunduklarını paylaştı.

Dağıtımda bulunan Hasene Avusturya Başkanı Şerafettin Sungur, Lipa Mülteci Kampı’nın Bihaç şehri yakınlarında, dağların eteğinde kurulu bir çadır kampı olduğunu ve yaklaşık 1.000 kişinin kampta kaldığını ifade etti ve şunları söyledi: “Kışlık ayakkabı ve battaniye dağıtımı yaptık ve bir hafta boyunca sıcak yemek dağıtımı olacak. Kampta çoğunlukla Afganistanlı ve Pakistanlı mülteciler vardı. Havaların soğuk olması, bölgenin yoğun yağış alıyor olması sebebiyle mülteciler zor şartlar içerisinde bulunuyor.

Bu insanlar bir umudun peşinden buralara kadar gelmişler ve kendilerine iyi bir yaşam alanı açabilmek için burada bekliyorlar. Çoğunluğu gençlerden oluşan bu mülteciler, kendi ülkelerindeki yoksulluk ve iç kargaşadan dolayı tutunamamışlar ve buralara kadar gelmişler. Allah yardımları olsun.”

20 €
Soğuktan Üşüyene Kuraklıktan Etkilenene
5002

Acil Yardım Çağrısı

0

“BURADAKİ MÜLTECİLER BURAYA SIKIŞMIŞ DURUMDALAR”

10 günlük bir yardım ön hazırlığı yapıldığını ifade eden ve dağıtımda da bulunan IGMG Balkanlar Bölge Başkanı Edin Salkoviç yapılan yardım çalışmaları ile ilgili şunları paylaştı: “Bihaç şehrinde, Lipa Mülteci Kampında mültecilere yardım eli uzattık. Buradaki mülteciler ne ileri gidebiliyor ne geri dönebiliyor, buraya sıkışmış durumdalar.

Kışlık ayakkabıları Sancak bölgesinden duyarlı bir işadamından maliyet fiyatına aldık. Mülteciler yardımlardan dolayı teşekkürlerini sundular. IGMG Balkanlar Bölgesi olarak Hasene derneğimiz ile birlikte 6 yıldır mültecilere yardım yapıyoruz. Bu zaman zarfında Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Macaristan ve Bosna Hersek’te mültecilere yardımlar ulaştırdık.

KAMPLARA YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan bu insanların hayatlarını kolaylaştırmak için el uzattık. Dinimiz de bunu emrediyor. Peygamber Efendimiz a.s.’ın tavsiyeleri doğrultusunda, insanları sevindirmek, insanlara kolaylık göstermek için çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Hayata umutla tutunabilmeleri için mültecilere destek olmaya devam edeceğiz. Bihaç bölgesinde bulunan başka kamplar da var. O kamplara da yardımlarımız devam edecek.

Yakın zamanda mobil klinik çalışmasıyla da hem mültecilere hem de yerli muhtaç insanlara sağlık alanında yardım eli uzatmayı planlıyoruz. Bu hayırlı çalışmalara destek olan tüm Hasene bağışçılarına teşekkür ediyoruz, güzel dualara vesile oldular. Allah kabul etsin.”