fbpx

Zekât Fitre Kampanyası devam ediyor

Zekat 7 Mayıs 2021

Hasene Derneğinin “Zekât ve fitre ile servetimiz temizlensin” sloganıyla yürüttüğü Zekât Fitre Kampanyası tüm yoğunluğu ile devam ediyor.

Yaklaşan bayram vesilesiyle bağışçılar zekât ve fitrelerini verme hususunda acele ediyor. Afrika’da 17 ülkede iftar programları düzenleyen Hasene ayrıca Avrupa’nın farklı noktalarında da mülteciler ve ihtiyaç sahipleri için iftarlık paketler hazırlıyor. Bu çalışmalarla ilgili Hasene kampanyalar sorumlusu Erol Aldemir şöyle konuştu:

10 €
Mazlum ve Mağdurlar icin El Ele
5032

Zekat

“Hasene Derneği olarak başta Afrika’da yetimhanelerimizin olduğu Çad, Nijer ve Sierra Leone ülkeleri olmak üzere toplam 17 ülkede ihtiyaç sahipleri için iftar yemeği veriyoruz. Bu ülkelerin dışında; Hasene Derneği’nin katkılarıyla Avrupa’da İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatlarına ait birçok camide sıcak yemek ikram paketleri dağıtıyoruz.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

İlgili camilerde yıllardır bir gelenek olarak verilen iftar yemeği pandemi sebebiyle verilemez duruma gelmişti. Bu geleneğin bir devamı olarak altyapısı müsait camilerimizde iftarlık paketlerini hazırlıyor ve başta mülteciler olmak üzere, diğer ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Zekât Fitre Kampanyamızda da sona yaklaşırken, bağışçılarımızın teveccühünü ziyadesiyle görüyoruz.” diye konuştu.