fbpx

Zekât Fitre Kampanyası 2022

Zekat 7 Nisan 2022

Zekât ve fitre ile iyiliğe kapı aç

Hasene Derneği her yıl olduğu gibi bu sene de zekât fitre kampanyasını ramazan ayında başlattı.

10 €
Mazlum ve Mağdurlar icin El Ele
5032

Zekat

“Zekât ve fitre ile iyiliğe kap aç” sloganıyla başlatılan kampanyada sürdürülebilir projelere önem veriliyor. Mali bir ibadet olan zekât Kur’an’ı Kerim’de zikredilen 8 sınıf gruba dağıtılıyor.

HASENE International e. V.

Kreissparkasse Köln
IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54
BIC: COKSDE33XXX

Zekât ve fitrelerle yapılan yardımlar ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma ayı olması hasebi ile daha da katlanıyor.

Hasene Başkanı Mesud Gülbahar kampanyaya dair konuştu:

“Zekât yardımlarını malum olduğu üzere Kur’an’ı Kerim’de zikredilen 8 sınıfa ulaştırıyoruz. Zekât yardımları ile sürdürülebilir projeler ortaya koyuyoruz. Önceki yıllarda başlattığımız ve desteklediğimiz projeleri zekât müşahitlerimiz yıl boyunca belli periyotlarla ülkelere giderek yapılan zekât yardımlarını yerinde gördüler; yapılan yardımların yerine ulaştığını ve gelişimini takip ettiler. İnsanların ihtiyaçlarını gidermeye, onları destekleyen projelerde yer almayı sürdürüyoruz.

Kumanya ve kurban yardımları gıda yardımları ve belli bir süre sonra haliyle bitiyor. Zekâtlarla desteklediğimiz projelerde yeteneği olup da mağdur durumda olan ihtiyaç sahipleri için gerek iş yeri açmalarına destek, gerek üretim yapmalarına imkân sağlamak suretiyle sürdürülebilir bir desteğe katkı sağlamış oluyoruz.

Amacımız zekât alan insanların bir gün zekât verecek duruma gelmelerine vesile olmak, onları bu yönde desteklemek. Zekât çalışması ile gelecek nesillerin yetiştirilmesine de destek oluyoruz.

Dünyadaki gelir dengesizliği her geçen gün artarken, Müslümanların mâli ibadeti zekât ve fitre ile yardımlaşma artıyor ve bu gelir dengesizliğine verilecek en güzel cevap verilmiş oluyor. Afrika’da, Asya’da yürüttüğümüz zekât çalışmaları ile amaçladığımız, oradaki ihtiyaç sahiplerini ihtiyaç sahibi yani alan el olmaktan çıkarıp, veren el konumuna getirmek şeklinde ilerliyor.

Yani zekât çalışmamız balık vermeyi değil, balık tutmayı öğreten bir çalışma olarak ortaya çıkıyor.

13 €
5012

Fidye

0

Bağışçılarımız internet sayfamızda yer alan zekât hesaplama uygulaması ile zekâtlarını hesaplayabilir ve bağışlarını yapabilirler. Zekât ve fitre gibi Müslümanların mâli ibadetine aracılık etmekten ve bunları sahiplerine teslim etmekten dolayı ne kadar şükretsek azdır.

Hedefimiz geçtiğimiz sene aldığımız zekât ve fitre bağışlarını geçerek, daha fazla projeye imza atmak, daha fazla gönle ulaşmak, daha fazla iyiliğe vesile olmak, daha fazla insanı ayağa kaldırmaktır.

Allah bu uğurda bizleri utandırmasın. Bu vesile ile tüm bağışçılarımızın ve gönüllülerimizin ramazan ayı mübarek olsun.”